Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec selhal ve Vítkovicích, Zlín se dere do předkola play-off

Praha – Varovný signál před play-off obdrželi hokejisté Liberce, kteří na ledě Vítkovic kapitulovali vysoko 0:4. Prezidentský pohár si tak ještě nezajistili, a to i proto, že Třinec zvítězil v Brně 5:2. Souboj o poslední desátou příčku zajišťující předkolo play-off se ve 49. kole vychýlil ve prospěch Zlína, který přetlačil Chomutov 4:3 na nájezdy a procpal se před Plzeň. Sparta si pak v televizním utkání poradila 4:2 s Mladou Boleslaví.

Radující se zlínští hokejisté
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Vítkovice ‒ Liberec 4:0

Po třech zápasech bez bodu se Vítkovice musely rychle vzchopit, aby jim neuteklo alespoň předkolo play-off. A dokázaly to perfektně – proti nejobtížnějšímu soupeři, mistrovskému Liberci, který i letos vládne extralize, zvítězily po disciplinovaném výkonu 4:0. Dva góly si připsal Yan Stastny, a Vítkovice tak mají nyní pohodlný náskok sedmi bodů na jedenácté místo. Liberec si tak musí na Prezidentský pohár ještě počkat.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/349540-vitkovice-liberec)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Kometa Brno ‒ Třinec 2:5

Vysokou porážku 2:5 si na vlastním ledě připsala Kometa, která nezvládla utkání s Třincem. Oceláři sice po 98 vteřinách prohrávali, poté však otočili na 5:1 a v závěru už jen korigoval Vondráček. Třinec se tak přiblížil prvnímu Liberci na rozdíl šesti bodů, přesto je pro něj zisk Prezidentského poháru možný už jen teoreticky. Naopak Kometa se musí strachovat o přímý postup do play-off, Chomutov už ji bodově dostihl a zatím má lepší vzájemné zápasy.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/349547-kometa-brno-trinec)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Oceláři Třinec

Mladá Boleslav ‒ Sparta 2:4

Čtyřikrát v řadě zvítězila Mladá Boleslav a konečně snila o vítězství nad Spartou. To však nepřišlo ani v sedmém utkání po sobě. Pražané si proti svému oblíbenému soupeři připsali vítězství 4:2, když se dvakrát trefili Buchtele a Řepík, a pojistili si tak třetí příčku. Bruslařský klub sice ještě jistotu předkola play-off nemá, ale díky nepříliš příznivým výsledkům soupeřů by se o své místo mezi desítkou neměl strachovat.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/349539-zive-rozjeta-boleslav-chce-konecne-prolomit-serii-proher-se-spartou)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Sparta Praha

Litvínov ‒ Plzeň 2:0

Křehký náskok před Zlínem je pryč. Plzeň, která prohrála v Litvínově 0:2, spadla na jedenáctou příčku, která místo předkola play-off znamená jen play-out. Plzeň se na severu Čech vůbec neprosadila, naopak domácí se trefili dvakrát v první třetině zásluhou Černého a Gerháta a zbytek zápasu kontrolovali. Litvínov si tak zřejmě zajistí přímý postup do play-off.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/349541-litvinov-plzen)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Plzeň

Zlín ‒ Chomutov 4:3 SN

Prakticky celý zápas vedli, jenže pět minut před koncem kapitulovali z hole Vladimíra Růžičky, a přišli tak o tříbodové vítězství. Zlínští hokejisté si ale se sveřepým soupeřem z Chomutova nakonec přece jen poradili a rozhodli v sedmé sérii nájezdů. Berani se díky vítězství 4:3 posunuli na klíčové desáté místo, které znamená předkolo play-off. Chomutov ale nemusí tolik smutnit, před Kometu se sice na šesté místo neposunul kvůli horšímu skóre, má ale stále lepší vzájemné zápasy, které na konci základní části rozhodují.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/349542-zlin-chomutov)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Chomutov

Hradec Králové ‒ Olomouc 4:3 PP

Až do konce zápasu proti Hradci Králové držela Olomouc naději alespoň na vyrovnání. A kýžená třetí branka přece jen přišla – v čase 59:59. Mora si zásluhou Burianovy trefy vybojovala alespoň bod, druhý však nepřidala, když Knotek v prodloužení rozhodl o vítězství Hradce 4:3. Olomouc tak stále drží čtyřbodový odstup od desátého místa a její šance na předkolo play-off se tak opět ztenčila.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/349548-hradec-kralove-olomouc)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Olomouc

Karlovy Vary ‒ Pardubice 4:1

Souboj dvou týmů, které jsou beznadějně přikovány ke dnu tabulky a s největší pravděpodobností poputují do baráže, ovládly Karlovy Vary. Díky výhře 4:1 se posunuly v tabulce na předposlední místo právě před Pardubice, které tak pokračují ve své letošní mizérii. Východočeši nevyhráli ani šestý zápas v řadě, Vary vítězstvím překonaly stejně dlouhou sérii porážek.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/349545-karlovy-vary-pardubice)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Pardubice
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články