Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec se zmítá v krizi. Výpadkem v závěru přenechal všechny body Varům

Problémy Liberce se prohlubují. Severočeši nezvládli ve 24. kole extraligy utkání v Karlových Varech, ačkoli vedli už 3:1, a nakonec padli 3:4. Obrat domácích Západočechů v posledních osmi minutách obstarali Koblasa, Skuhravý a Kaše. Bílí Tygři prohráli počtvrté za sebou, v sérii navíc inkasovali už 19 branek.

Utkání Karlovy Vary – Liberec
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Dnes patří velké poděkování hráčům, že zápas nezabalili. Na začátku jsme nehráli dobře, v první třetině jsme se nedokázali vůbec udržet na kotouči a hráli jsme špatně do ofenzivy. Věřili jsme ale, že šance přijde. Paradoxně jsme zápas málem ztratili ve druhé třetině, v které jsme náš výkon zvedli a začali jsme hrát to, co jsme chtěli. Hráči byli dostatečně silní hlavně v hlavách, vydrželi pracovat do posledního střídání a vzali si zápas zpátky," řekl asistent domácího kouče Tomáš Mariška.

Od úvodního vhazování aktivnější hráči Liberce se ujali vedení již v páté minutě po střele Jelínka z levého kruhu. V první třetině nedovolili hosté hráčům Energie rozvíjet rychlé útoky zejména díky včasnému napadání. Minimálně vytíženého Kváču prověřil pouze Flek, který prudkou střelou zakončil akci po Laukově nahrávce při přečíslení dvou na jednoho.

Gesto fair play předvedl liberecký Hanousek, který odvolal na něj odpískaný faul. Na dvoubrankový rozdíl mohl navýšit skóre v 18. minutě Birner, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval Novotný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Liberec

Atraktivní útočný hokej pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Karlovarští vyrovnali ve 22. minutě. Po Beránkově střele se puk dostal k Mikúšovi, který zpoza branky nahrál Hladonikovi a ten protlačil puk za Kváčova záda.

Poté, co hostující Hrabík za faul kolenem na Rohana obdržel ve 27. minutě trest pět minut a do konce utkání, naskytla se Západočechům příležitost na otočení vývoje utkání. Energie však početní výhodu sehrála velice špatně, naopak Musil se dostal až před Novotného a chybělo málo, aby jeho průnik skončil brankou.

V této fázi utkání oba soupeři přitvrdili, což vyvrcholilo bitkou Vlacha a Lauka, za kterou oba obdrželi dvojité menší tresty i osobní desetiminutový.

"Že je můj soupeř na bitku zrovna Vlach, jsem vnímal, ale já se nebojím nikoho. Myslím, že ta bitka byla dobrá pro oba týmy, oba to namotivovalo a hokej měl tím pádem větší grády. Bitka vyplynula z toho, když jsem viděl, že Vlach šel na Pulpyho (Lukáš Pulpán), tak jsem ho jenom zastoupil. Bitka byla s respektem a potom jsme se poplácali s tím, že to bylo dobrý," popsal mladý domácí útočník Jakub Lauko.

Zkušeného bitkaře notně potrápil. "Bohužel jsem potom chyběl na ledě čtrnáct minut, tak to v Česku je a já s tím nic neudělám. Není to nic příjemného, když tam člověk musí celou tu dlouhou dobu sedět, ale to nezměním. Něco jsme si k tomu v kabině řekli, ale to musí zůstat v kabině. Nebylo jednoduchý se potom dostat do tempa, naskočil jsem na posledních deset dvanáct minut a snažil se držet krok s klukama," dodal Lauko. Ve 34. minutě agilní Musil proskočil mezi dvojicí karlovarských obránců a vrátil Bílým Tygrům vedení.

Tentýž hráč o čtyři minuty později bombou z pravého kruhu prostřelil Novotného podruhé a poslal Severočechy do dvoubrankového vedení. Blízko ke korigování stavu měli Kaše a Černoch, ale své příležitosti v předbrankovém prostoru nevyužili.

V závěrečné třetině předvedli Karlovarští fantastický obrat. V 52. minutě získali 81 vteřin dlouhou přesilovou hru pěti proti třem a střelou z levého kruhu ji využil Koblasa. Domácí pokračovali v aktivitě a v 58. minutě střelou po ledě vyrovnal kapitán Skuhravý. Za 38 sekund dovršil obrat Kaše, který se z pravého kruhu trefil mezi Kváčovy betony. K vyrovnání hostům nepomohla ani závěrečná 35 vteřin trvající power-play.

24. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 22. Hladonik (T. Mikúš, O. Beránek), 53. Koblasa (Flek, Šenkeřík), 58. Skuhravý (Plutnar, O. Beránek), 59. D. Kaše (M. Rohan) - 5. P. Jelínek (Lenc), 34. A. Musil, 38. A. Musil. Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:7, navíc Lauko 10 min. - Hrabík 5 min. a do konce utkání, J. Vlach 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska, L. Zábranský ml., Pulpán, Weinhold - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, T. Mikúš, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Liberec: Kváča - T. Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, Kolmann, Derner - Pekař, Filippi, Birner - Lenc, Bulíř, T. Rachůnek - J. Šír, P. Jelínek, A. Musil - Zachar, Hrabík, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články