Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Liberec sáhl po Janusovi, Tygři chtějí zvýšit konkurenci v brankovišti a přidat zkušenost

Liberec zareagoval na nepříznivé výkony a výsledky mužstva příchodem zkušené posily do brankoviště. Slovenský gólman Jaroslav Janus, který v extralize působil naposledy v Litvínově, přichází ze Slovanu Bratislava do konce sezony poté, co si nevybojoval v konkurenci českých brankářů Marka Mazance a Jakuba Štěpánka místo v kádru účastníka KHL.

Brankář Jaroslav Janus v dresu Litvínova
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Loňský mistr a letošní vicemistr Liberec je po 18. kole extraligy s jedním zápasem k dobru poslední o skóre za Jihlavou, Litvínovem i Pardubicemi a využil možnost posílit kádr. Janus uzavřel na severu Čech kontrakt do 30. dubna a hájit libereckou branku by mohl už v pátečním domácím utkání proti Třinci.

"Vzhledem k našemu postavení v tabulce je příchod takto zkušeného hráče logickým krokem. Především naši mladí hráči potřebují jistotu, kterou jim poskytne zkušená a kvalitní brankářská dvojice," uvedl sportovní ředitel a trenér Bílých Tygrů Filip Pešán.

"Podporu zkušenějšího kolegy potřebuje i samotný Roman Will, protože s příchodem Jaroslava Januse bude možné rozložit zápasové zatížení na dva brankáře a zároveň máme zajištěné řešení i v případě nenadálých událostí či zdravotních komplikací," doplnil Pešán.

Janus byl v minulém ročníku extraligy s úspěšností zákroků 93,05 procenta třetí v základní části. S průměrem 2,02 obdržené branky na zápas se zařadil na čtvrté místo stejně jako s pěti čistými konty. V play-off měl průměr 3,13 gólu na utkání a úspěšnost 89,17 procenta.

Januse draftovala v roce 2009 v šestém kole na 162. pozici Tampa Bay, ale v NHL nehrál. Dva roky před draftem odešel ze Slovanu do juniorské OHL do celku Erie Otters. Potom se pokoušel prosadil do NHL na farmách v Norfolku v AHL i v týmu Florida Everblades v ECHL. V roce 2012 se vrátil do Slovanu a působil necelé tři sezony v KHL.

Na konci ledna 2015 jej získala pražská Sparta, odkud se po skončení sezony stěhoval do Litvínova. V české extralize má na kontě 92 utkání s průměrem 2,42 branky na zápas, úspěšností 91,59 procenta a šestkrát vychytal nulu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články