Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec prohrál na ledě Olomouce a na prvním místě ho vystřídal Třinec

Bílí Tygři sice vedli v Olomouci 2:1 po trefách Jelínka a Zachara, ale nadějně rozehraný duel v závěru nezvládli. Nejprve vyrovnal kanonýr Irgl v početní výhodě ve 47. minutě a v samostatných nájezdech dokonal obrat na konečných 3:2 Nahodil. Liberečtí po nezdaru na Hané ztrácejí na vedoucí Třinec dva body.

Hokejisté Olomouce
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

První třetina přinesla zpočátku opatrný hokej. Aktivnějším týmem v ní byla jednoznačně Olomouc, která se dokázala dostat do čtyř nadějných šancí. Z dobré pozice hned na začátku třetiny střílel Galvas, ale stejně jako v případě osamoceného úniku Ostřížka předvedl skvělý zákrok gólman Will. Toho se Olomouckým povedlo překonat až v 16. minutě: po střele Dujsíka nejdříve dorážel Laš, který ještě neuspěl, ale na druhou dorážku Skladaného už byl liberecký brankář krátký.

Liberci se díky nedisciplinovanosti olomouckých hráčů povedl vstup do druhé třetiny. Hned první přesilovou hru brzy využil po hezké přihrávce Redenbacha Jelínek a srovnal na 1:1. Hned vzápětí mohl jít Liberec do vedení, jenže přesilovku pěti proti třem i přes několik zajímavých střel nevyužil. Druhou branku hosté přidali zásluhou Zachara, který zakončil své sólo přesně mezi Konrádovy betony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Liberec

Třetí třetina začala přesně naopak než ta druhá. Domácí svou první přesilovkou v zápase nepohrdli a na 2:2 srovnal zkušený olomoucký střelec Irgl. V dalším průběhu hry měl dvakrát po sobě velké štěstí olomoucký brankář Konrád, když po dvou nepřehledných situacích zvonila za jeho zády tyč.

Ve velké šanci se ocitl ještě liberecký kapitán Jelínek, ale jeho pokus těsně minul tyč olomoucké branky. Poté už obě mužstva hlavně nechtěla inkasovat a soustředila se víc na obranu.

V prodloužení mohly oba celky z několika šancí rozhodnout, skvěle chytající brankáři ale za svá záda žádný další puk nepustili. O vítězi tak rozhodly až nájezdy. V těch byla úspěšnější Olomouc, když svůj pokus proměnili Knotek s Nahodilem. Za Liberec se dokázal prosadit jen Birner.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Skladaný (Laš, Dujsík), 47. Irgl (J. Galvas), rozhodující sam. nájezd Nahodil - 23. P. Jelínek (Redenbach, L. Hudáček), 33. Zachar (Šmíd, Jeník). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Diváci: 4313.

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Vyrůbalík, Švrček, Jaroměřský, Dujsík, Staněk - Irgl, Strapáč, Burian - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, B. Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Liberec: Will - Šmíd, Doherty, Stříteský, Derner, Ševc, Hanousek, Maier - Birner, Redenbach, L. Hudáček - Lenc, Filippi, Ordoš - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Jeník, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "Výborně jsme začali a první třetina byla z naší strany výborná. Ve druhé jsme hned byli vyloučení a dostali gól v oslabení. Pak jsme měli další vyloučení a prvních 10 minut jsme hráli ve čtyřech, nebo ve třech. To nás trochu dostalo z tempa a Liberec dominoval. Byli jsme rádi, že to bylo jen 1:2. Ve třetí třetině jsme vyrovnali, ale Liberec zase v posledních pěti minutách tlačil. Trošku se k nám přiklonilo štěstíčko, jež jsme neměli minulý zápas ve Vítkovicích. Jsme určitě rádi za dva body, protože Liberec hrál výborně. Řekl bych, že to bylo nejlepší mužstvo, se kterým jsme tuto sezonu hráli."

Filip Pešán (Liberec): "Začali jsme zbytečně bázlivě a nechali domácí zakládat útoky bez tlaku. První třetina byla taková všelijaká a vyrovnaná. Ve druhé jsme domácí dostali pod tlak, jak jsme chtěli. Ve třetí části jsme dostali branku z přesilovky. Naopak jsme nastřelili čtyři tyčky a efektivita z naší strany nebyla, jaká měla být. Ačkoliv jsme v prodloužení víc drželi puk, Olomouc jela dvakrát sama na Willa, který to skvěle zvládl. Tím možná domácí naklonili rovinu zápasu na svoji stranu. Domácí zaslouží respekt, odtud se body vozí těžce a historicky jsme tu několikrát prohráli. Udělali jsme pro vítězství vše, vyrovnanou bitvu rozhodly nájezdy. Takovou prohru beru, i když mě bolí. Každý bod se počítá."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články