Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Liberec přehrál doma Plzeň, dvakrát skóroval Filippi

Po Pardubicích zvládli liberečtí hokejisté dalšího těžkého protivníka Plzeň. Na domácím ledě Bílí Tygři přehráli v 26. kole extraligy Indiány 4:2. Ke třem bodům výrazně přispěl dvougólový Tomáš Filippi. Přesto je Liberec až dvanáctý.

Bývalí spoluhráči Michal Bulíř (Plzeň) a Tomáš Filippi (Liberec) v souboji
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V dresu Plzně dorazila pod Ještěd poprvé v roli hosta dlouholetá opora Bílých Tygrů Michal Bulíř, aktuálně nejproduktivnější hráč hostů. Jeho návrat však mohla s ohledem na nová vládní protiepidemická opatření sledovat jen tisícovka diváků.

Hosté z Plzně předvedli bleskový vstup do utkání a již ve druhé minutě se ujali vedení, když Budíkovu přihrávku před branku nešťastně srazil za Kváčova záda obránce Štibingr. Domácí odpověděli náporem a v osmé minutě se dočkali vyrovnání. Po souhře prvního útoku stál na konci akce Filippi, jenž bekhendem zavěsil pod horní tyčku. Hosté si mohli vzít vedení zpět, jenže střelu Kantnera zastavila branková konstrukce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Plzeň

Druhé dějství nabídlo oboustranně rychlý hokej, gólů se ale diváci dočkali až v závěru třetiny. Ve 36. minutě se při signalizované výhodě dostal k puku před Kváčou neobsazený Lang a poslal hosty znovu do vedení.

Nápor domácích přinesl vyrovnání ve 39. minutě, kdy Vlach střílel ze záporného úhlu do zad brankáře Svobody. Ten při zákroku vychýlil branku, ale po konzultaci s videorozhodčím byl gól uznán. Než se hosté vzpamatovali z vyrovnání, našel Klepiš před Svobodou zcela volného Grígera, který strhl vedení na stranu Liberce.

Ve třetí třetině se prosadili domácí ve 48. minutě. Po závaru před Svobodou si našel puk Filippi a zvýšil přes ležícího brankáře hostí na 4:2. Domácím pak zatrnulo, když Kváča inkasoval tvrdou bombu z mezikruží přímo do masky, naštěstí bez vážnějších následků. Necelé dvě minuty před koncem zkusili hosté power-play, Liberečtí ale svůj náskok uhájili.

26. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Filippi (Gríger), 39. J. Vlach (P. Jelínek), 40. Gríger (Klepiš), 48. Filippi (Ordoš, Kolmann) - 2. Budík, 36. V. Lang (Jiříček, Schleiss). Rozhodčí: Pešina, Micka - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sestavy:

Liberec: Kváča - Kolmann, Rosandič, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner, J. Šedivý - Gríger, Filippi, Ordoš - Zachar, Klepiš, A. Najman - Jiruš, P. Jelínek, J. Vlach - Klapka, J. Šír, A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Kremláček, Budík, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Dzierkals - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Kantner, Mertl, Suchý - M. Lang, F. Přikryl, Adamec. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Patrik Augusta (Liberec): "Myslím, že jsme podali velice dobrý výkon. Ze začátku jsme byli trošku zaražení po tom šťastném gólu soupeře, ale pak jsme se nadechli, vytvořili jsme si šance, měli jsme důraz v útočném pásmu. Po gólu, který jsme dostali na 1:2, se nám to v závěru druhé třetiny povedlo otočit. Třetí třetinu jsme odehráli dobře, gratulace míří do kabiny. Bylo to důležité vítězství a myslím, že i slušný výkon."

Miloš Říha ml. (Plzeň): "Do utkání jsme dobře vstoupili, dostali jsme domácí do problémů, ale stejně ta hra nebyla v úvodu úplně optimální a domácí zaslouženě vyrovnali. Pak jsme hru změnili a myslím, že jsme měli více ze hry, měli jsme šance, tyč a podobně. Stejně ale ta druhá část byla špatná, hned po vstřeleném gólu na 2:1 jsme udělali spoustu individuálních chyb a de facto jsme si ty dva góly, které otočily zápas a rozhodly, dali sami. Doufám, že si hráči sednou na zadek a začneme zase pracovat pro tým. Domácí byli obětavější, pracovitější, šli si za vítězstvím víc, proto jsme prohráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články