Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberec potvrdil, že to na Litvínov umí, tři góly a výhra zůstala doma

Hokejisté Liberce třemi góly rázně uťali neúspěšnou sérii čtyř porážek. Přitom jejich soupeř z Litvínova přijel pod Ještěd s tím, že chce vyhrát i do třetice za sebou v extralize. Jenže Liberec to na Litvínov umí, což potvrzuje statistika, kterou nyní domácí hráči prodloužili už na sedm zápasů, v nichž Litvínov proti Liberci nezvítězil.

Liberec vstoupil do utkání o poznání aktivněji a Godla v brance Litvínova musel být hned od začátku ve střehu. Úvodní nápor domácích pak ale zhatil faul Rosandiče a hosté měli možnost první přesilovky v utkání. V té měl dobrou šanci Straka, Kváča ale jeho střelu ukryl v lapačce.

Poté si v početní výhodě zahráli také Tygři a skóre utkání otevřel dorážkou Filippiho střely důrazný Ordoš. Druhý gól domácích mohl přidat v polovině první části Najman, Godlovi ale pomohla pravá tyč. O pár vteřin později už se ale Liberečtí mohli radovat, po ukázkové souhře s Klepišem zapsal premiérový gól v extralize americký zadák Melancon.

Verva byla dosavadním průběhem utkání značně opařena a hostující trenér Országh si vyžádal oddechový čas. Ani ten však Litvínovu příliš nepomohl a domácí i nadále diktovali tempo hry. Dobré příležitosti měli Filippi a Najman, Godla ale tentokrát odolal.

V úvodu druhé části měli Litvínovští přesilovku, Liberec se ale bez problémů ubránil. Poté si sami Bílí Tygři zahráli v početní výhodě a blízko třetímu gólu byl Birner, Godlovi ale podruhé v utkání pomohla tyč.

Domácí pokračovali v nastoleném tempu z první části a hra se tak převážně odehrávala před Godlovou brankou. V další přesilovce Liberce měl gólovou šanci Jelínek, litvínovský brankář svůj tým podržel. Verva se před Kváču dostávala velice sporadicky a liberecký brankář tak byl ve druhé dvacetiminutovce prakticky bez práce.

V závěrečných vteřinách druhé části si navíc hosté nepohlídali zadní vrátka a domácí kapitán Jelínek poslal současně s druhou sirénou skvěle zakončeným únikem Liberec do tříbrankového vedení.

Ve třetí třetině se Bílí Tygři již nikam příliš nehnali a soustředili se bránění vedení. Naopak Litvínov se musel tlačit do útoku, často však narážel na dobře zformovanou obranu domácích. Se střelami Latty a Hübla si navíc poradil pozorný Kváča. Poslední možnost vrátit se do hry měli hosté po Vlachově vyloučení v přesilové hře, Jarůškovu i Svobodu šanci ale vychytal Kváča. Závěr utkání pak ještě zpestřila bitka mezi domácím Klapkou a hostujícím Irvingem. Skóre se ale již nezměnilo.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Ordoš (P. Jelínek, Filippi), 10. Melancon (Klepiš), 40. P. Jelínek (Rosandič). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:7, navíc Klapka - Irvíng 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 5151.

Liberec: Kváča - Melancon, Vitásek, Ivan, Rosandič, Štibingr, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman - Zachar, P. Jelínek, J. Vlach - Klapka, J. Šír, A. Dlouhý - Rychlovský. Trenér: Augusta.

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Svoboda, Gerhát, P. Straka - Havelka, Latta, Zygmunt. Trenér: Országh.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články