Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Liberec porazil Vítkovice a zajistil si předkolo play-off

Liberec - Bílí Tygři naplno bodovali po výhře 3:1 popáté v řadě a dvě kola před koncem základní části mají na jedenáctou Slavii náskok sedmi bodů. Naopak Vítkovice ztratily šanci na přímý postup do čtvrtfinále, když na šestou Kometu Brno mají šestibodové manko a horší bilanci ve vzájemných zápasech.

Martin Bartek z Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Oba týmy vstoupily do utkání vlažně. První rozruch způsobila tvrdá střela domácího Urbana, Šindelář ji však ukryl v lapačce. Následně si Liberečtí zahráli dvě přesilové hry v krátkém sledu, branku ale i přes šance Vampoly a Hunkese nevytěžili.

Velkou šanci jít do vedení tak měli hosté, kteří po faulech Vlacha a Nedvěda hráli téměř dvě minuty přesilovku pět na tři. Domácí však s maximální obětavostí a výbornými zákroky Lašáka oslabení ubránili.

Krátce po začátku druhé třetiny si dvojnásobnou početní výhodu zahráli také Bílí Tygři a vedlo se jim o mnoho lépe. Šindeláře propálil dělovkou od modré čáry kanonýr Bartek a otevřel skóre zápasu. Vedení ale Severočechům příliš dlouho nevydrželo, za necelé dvě minuty vyrovnal rovněž v přesilovce Húževka. Poté měl slibnou šanci Filippi, Šindelář byl na místě. Na druhé straně trefil Němec střelou bez přípravy horní tyč.

Liberečtí předvedli bleskový nástup do třetí třetiny. Ve 42. minutě napřáhl Výtisk, branku sice minul, ale kotouč odražený od zadního mantinelu si do sítě srazila hostující obrana. Za osm vteřin vedli domácí již o dvě branky. Hned po vhazovaní se po křídle rozjel Valský a trefil se přesně k tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Vítkovice

Vítkovičtí byli evidentně zaskočeni a Liberec i nadále diktoval tempo hry. Čtvrtou branku mohli přidat Vampola s Bartekem, Šindelář však udržel hosty ve hře. Pět minut před koncem předvedli boxerskou vložkou domácí Jass a hostující Stehlík. Mírně navrch měl v tomto souboji slovenský obránce ve službách Vítkovic. Následně si hosté zahráli přesilovku, Lašáka ale prakticky neohrozili. Závěr utkání už si Severočeši zkušeně pohlídali a mohli slavit postup do play-off.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Bartek (Nedvěd, Gřegořek), 42. Výtisk (Filippi, Hunkes), 42. Valský (T. Urban, Čakajík) - 26. Húževka (Burger, Barinka). Rozhodčí: Turčan, Horák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:9, navíc K. Jass - J. Stehlík oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4 821.

Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gregořek, Výtisk, Voráček, Čakajík, Derner - Vampola, Nedvěd, Filippi - Bartek, Bulík, Víšek - VąÍşą, T. Urban, J. Vlach - K. Jass, Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, Pastor, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Valčák, E. Němec, Kucsera - J. Káňa, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy