Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Liberec poprvé v sezoně porazil Pardubice, dva góly dal Vampola

Liberec - Hokejisté Liberce porazili Pardubice 4:1 a připsali si první výhru ze vzájemných zápasů v této sezoně. Bílí Tygři zaznamenali třetí vítězství v řadě a posunuli se na desátou pozici o tři body před pražskou Slavii. Dvěma góly se na výhře domácích podílel útočník Petr Vampola.

Radost libereckého gólmana Lašáka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Utkání začalo opatrněji, jako kdyby na obě mužstva dolehla dlouhá reprezentační přestávka. Poté se však zničehonic objevil v brejku domácí kapitán Nedvěd, Hudáček si ale s jeho zakončením výborně poradil. Následovala liberecká přesilová hra, branku hostí ale vůbec neohrozili.

Ještě o poznání hůře se v početní výhodě vedlo Pardubicím, které dokonce samy inkasovaly. Valského akci dokončil důrazný Bulík a poslal domácí do vedení. Následně dostal kotouč do branky domácí Urban, předcházel tomu však hvizd rozhodčího, a tak skóre zůstalo beze změny. Na dvoubrankový rozdíl mohl zvýšit Vampola, který vystihl chybnou rozehrávku hostující obrany. Tváří v tvář Hudáčkovi ale se svým blafákem neuspěl.

Do druhé třetiny Pardubičtí vlétli s velkým nasazením a na Lašáka létal jeden kotouč za druhým. Hosté pokračovali ve své aktivitě, ale jejich útočné snažení ukončil faul Cetkovského. Nabídnutou početní převahu dokázali Severočeši zásluhou Filippiho využít a zvýšili na rozdíl dvou branek.

Ideální možnost snížit měli hostující hráči v minutové přesilovce pět na tři. Lašák však dělovky Benáka a Zohorny ukryl ve své lapačce. Jak naložit s dvojnásobnou početní převahou ukázali Západočechům Nedvěd s Vampolou. Nedvěd krásnou přihrávkou vybídl Vampolu, pro kterého už nebyl problém dopravit puk do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Pardubice

Do třetího dějství vstoupili hosté opět náporem, kterému pomohla navíc přesilová hra. Lašák byl však bezchybný a dodával svému týmu klid. Udeřili tak opět Bílí Tygři. Filippi přihrál v situaci dva na jednoho Vampolovi a ten už si se zakončením věděl rady. Pardubičtí se gólu dočkali v 54. minutě, když při přesilovce šikovně tečoval Gregorcovu střelu Zohorna. To bylo však z jejich strany vše, závěr zápasu si už Liberečtí pohlídali.

Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Bulík (Valský), 26. Filippi (Výtisk, Hunkes), 37. Vampola (Nedvěd), 51 Vampola (Filippi, Nedvěd) - 54. T. Zohorna (Gregorc, Kolář). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4471.

Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Čakajík, Voráček, Derner - Vampola, Nedvěd, Filippi - T. Urban, Bulík, Víšek - Valský, Bulíř, J. Vlach - Kica, K. Jass. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Zdráhal, V. Kočí, od 41. navíc Korím - Kolář, T. Zohorna, Tybor - Radil, T. Nosek, Pjanov - Endál, Cetkovský, Mozer - Číp, Špaček, Moučka. Trenéři: Venera a Říha ml.

Pavel Hynek (Liberec): "Jsme rádi, že jsme poprvé v sezoně dokázali Pardubice porazit. V tuto chvíli jsou to velice důležité body. Rozhodujícím momentem byla druhá třetina, kdy jsme dokázali ubránit několik oslabení včetně dvojnásobného. Poté jsme sami odskočili na rozdíl tří branek. Výborný výkon podal Ján Lašák, který nás právě ve druhé třetině podržel."

Zdeněk Venera (Pardubice): "Odjíždíme bez bodů, takže určitě nejsme spokojeni. První třetinu byli domácí jasně lepší, my jsme mohli být rádi, že jsme inkasovali pouze jednou. Ve druhé třetině jsme měli jasně navrch my, bohužel jsme nedokázali naši převahu vyjádřit gólově. Branku jsme vstřelili až příliš pozdě, potřebovali jsme ji dříve, abychom se udrželi v zápase. Domácím také výborně zachytal brankář Lašák."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy