Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1972: ČSSR - SSSR

Liberec pokořil hranici sta bodů v základní části a před čtvrtfinále si spravil chuť ve Varech

Bílí Tygři ukončili třízápasovou sérii porážek a v posledním, 52. kole extraligy překonali metu 100 bodů díky výhře 5:3 v Karlových Varech. Severočeši nakonec nasbírali v základní části 102 bodů a do čtvrtfinále play-off půjdou z první pozice. Karlovarští jsou devátí a v předkole půjdou na Hradec Králové.

Radost hokejistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Jedna fáze sezony skončila a začíná ta nejdůležitější, ve které jsme, a jsme za to moc rádi, že v ní jsme. Dnes to nebylo, jak bychom si představovali. Výkon, jaký jsme dnes předvedli, by v pondělí nestačil, což si musíme přiznat. Musíme hrát s větším odhodláním, intenzitou a musíme být ochotni více se obětovat," řekl bek poražených Dominik Graňák.

"My jsme samozřejmě spokojeni s výsledkem i s předvedenou hrou. Nebylo to jednoduché utkání, ale myslím, že jsme se s tím popasovali velice dobře. Do kabiny patří gratulace," řekl liberecký trenér Patrik Augusta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary – Liberec

Energie na rozdíl od předešlého zápasu ve Vítkovicích nastoupila se všemi hráči základního kádru. Do vedení se již ve 4. minutě dostali hosté, když Vlach střelou ze středu levého kruhu překvapil brankáře Novotného.

O tři minuty později bylo srovnáno, puk po ideální nahrávce Koblasy střelou z první "uklidil" za Hrachovinova záda Beránek. Po vyrovnávací brance zvýšili domácí svou aktivitu a blízko druhé branky byli Černoch a Šenkeřík. V závěru první třetiny již Hrachovina kapituloval, vyloučení Dernera potrestal Černoch.

Ve 23. minutě po nepřehledné situaci před domácí brankou srovnal při přesilovce stav zápasu na 2:2 Ordoš. Liberec následně zvýšil aktivitu a dostal se do vedení. Novotného potřetí překonal Musil. Energie se snažila o vyrovnání, ale střely mířící na branku Severočechů bezpečně likvidoval Hrachovina. Ve 38. minutě dostaly Karlovy Vary možnost další přesilové hry, ale místo vyrovnávací branky počtvrté inkasovaly. Podruhé se prosadil Vlach.

Ve 44. minutě byl blízko snížení Beránek, ale jeho teč skončila pouze na liberecké tyčce. Na druhé straně jen dva zázračné zákroky Novotného znemožnily krátce po sobě skórovat Ordošovi a Lencovi. Domácím se nakonec zásluhou Mikuše přece jen podařilo snížit v 59. minutě, ale o minutu později při karlovarské power-play dal konečnou podobu výsledku střelou do prázdné branky kapitán Jelínek.

52. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:5 (2:1, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. O. Beránek (Koblasa), 20. Černoch (Graňák, V. Polák), 59. T. Mikúš (Mikyska, Eminger) - 4. J. Vlach (Kotvan), 23. Ordoš (Lenc, J. Vlach), 26. A. Musil (Šír, Hanousek), 39. J. Vlach (Graborenko, Derner), 60. P. Jelínek (A. Musil, J. Vlach). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3658.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Koblasa - Kohout, Černoch, V. Polák - Vondráček, Vildumetz, Osmík. Trenér: Pešout.

Liberec: Hrachovina - Knot, Kotvan, Graborenko, Havlín, Hanousek, Derner - J. Vlach, P. Jelínek, Krenželok - Lenc, Marosz, Ordoš - Zachar, Šír, A. Musil - Valský, Chrtek, D. Špaček. Trenér: Augusta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články