Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liberec po třech prohrách zvítězil. Odnesla to karlovarská Energie

Hokejisté Liberce po třech prohrách vyhráli. Nad Karlovými Vary zvítězili 3:1. Pro Západočechy jde o třetí porážku z posledních čtyř utkání. V tabulce se pak Bílí Tygři vyhoupli na šesté místo. Naopak Energie nedokázala navázat na páteční výhru z Českých Budějovic a v tabulce klesla na předposlední 13. pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - K. Vary

Liberec do zápasu vstoupil velmi aktivně a po několika vteřinách hry prověřil Habalovu pozornost ostrou ranou Ordoš. Poté si na osu hřiště vybruslil Frolík, také jeho střelu ukryl Habal v lapačce. Na druhé straně měl velkou šanci Juusola, který využil chybné rozehrávky Kváči. Liberecký brankář se ale stihnul mezi tři tyče vrátit včas.

První přesilovou hru v zápase si zahrála Energie, Kváča ale všechny střelecké pokusy bez větších potíží pochytal. V závěru první části ještě měl dobrou příležitost Melancon, Habal ale vytáhnul povedený zákrok.

V úvodu druhého dějství protáhl Kváču nebezpečnou ranou Hladonik. Na druhé straně zase Filippi připravil ideální palebnou pozici Ordošovi, liberecký útočník ale z mezikruží přestřelil.

Skóre zápasu se poprvé měnilo ve 29. minutě a do vedení šli hosté z Karlových Varů. Beránek ujel po křídle a jeho střela od levého mantinelu prošla Kváčovi až do sítě. Domácí ale dokázali brzy odpovědět, v přesilové hře vyrovnal střelou do horního rohu Habalovy branky Flynn.

"Momentálně se mi daří a padá mi to tam, je třeba ale pořád tvrdě pracovat, aby mi to vydrželo co nejdéle. Je to také hodně dané tím, jakou máte v týmu roli. Já jsem teď, bohužel i kvůli zranění několika kluků, dostal více prostoru a snažím se trenérovi tu důvěru splácet," řekl střelec Oscar Flynn, který s polepšil na 15 branek v sezoně.

Na začátku třetí dvacetiminutovky měl Liberec k dispozici více než minutovou početní výhodu pět na tři, Habal ale s vypětím všech sil svou branku uhájil. Liberečtí ale pokračovali v tlaku i nadále a po zásluze šli ve 45. minutě do vedení. Melancon našel přes osu hřiště volného Filippiho a ten propálil přemisťujícího se Habala.

Třetí branku domácích měl vzápětí na holi Faško-Rudáš, Habal ale svůj tým podržel. Udeřit tak mohli Západočeši, Redlich v obrovské šanci ale trefil pouze pravou tyč Kváčovy branky. Poté měli Bílí Tygři opět k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovku, nesehráli ji ale vůbec dobře.

"Měli jsme dvě dlouhé přesilovky pět na tři. Je to ostuda nás všech, co ty přesilovky hrajeme, že jsme je nedokázali využít a nesehráli je dobře. Zápas jsme nakonec dokázali urvat, ale příště nás to může mrzet," prohlásil liberecký útočník Tomáš Filippi.

V početní výhodě si zahrála také Energie, šanci Černocha ale zlikvidoval Kváča. V závěru to tak hosté ještě zkusili při hře bez brankáře, pojistku ale přidal trefou do opuštěné branky Nedomlel.

"Nepodali jsme špatný výkon a bojovali jsme až do konce. Pokud ale budeme v takových výkonech pokračovat i v dalších zápasech, tak věřím, že zase začneme vyhrávat. Ideálně hned v dalším zápase doma s Kladnem," podotkl karlovarský brankář Vladislav Habal.

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 33. Flynn (Balinskis, A. Najman), 46. Filippi (Melancon), 59. Nedomlel (P. Jelínek) - 29. O. Beránek (Koblasa, Černoch). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Frodl, Šimánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 6189.

Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Filippi, Ordoš - Frolík, A. Najman, Flynn - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - A. Dlouhý, J. Šír, Hrníčko. Trenér: P. Augusta.

Karlovy Vary: Habal - Pulpán, Huttula, Bartejs, Stříteský, Havlín, Dlapa, D. Mikyska - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Koffer, Gríger, Kružík - Kofroň, Hladonik, Juusola - Kohout, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články