Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liberec otočil šlágr kola proti Hradci Králové, bod navíc vystřelil Hudáček

Body navrátilce pomohly Liberci k obratu proti Hradci Králové. Na výhře 4:3 v prodloužení se podílel Tomáš Filippi dvěma góly, vítězný gól pak zařídil Libor Hudáček 12 vteřin před koncem nastavení. Severočeši uhájili druhou příčku se ztrátou tří bodů na vedoucí Třinec, Východočeši jsou o bod za Libercem.

Michal Birner z Liberce v souboji s brankářem Brandonem Maxwellem z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec vstoupil do utkání aktivněji a Maxwell v hradecké brance musel být ve střehu. Se střelami Filippiho a Lence si ale poradil. Na druhé straně zahrozil Rákos, také Will byl připraven. První přesilovku v utkání si zahráli domácí, kromě střely Filippiho ale nic nevymysleli. Udeřit tak mohli z rychlého přečíslení hosté, Will ale ukryl střelu Vopelky v lapačce. V závěru první třetiny měl dobrou šanci Hudáček, z ideální pozice však Maxwellovu branku přestřelil.

V úvodu druhé části mohl Mountfield poslat do vedení Piché, jeho střelu ale zastavila tyč. Poté dostal Hradec Králové možnost přesilové hry, kterou proměnil ve vedoucí gól Vincour. Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat. O dvě minuty později, rovněž v početní výhodě, prostřelil Maxwella Filippi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Hradec Králové

Tygry vyrovnání nabudilo a brzy se radovali znovu. V další přesilové hře našel Redenbach ideálně postaveného Jelínka, který poslal domácí do vedení. To ještě mohl navýšit Vlach, jehož nahození zůstalo ležet skryté pod Maxwellem. Rozhodčí si vyžádal kontrolu u videa, to však branku nepotvrdilo. Ve 36. minutě se tak mohli Hradečtí radovat z vyrovnání. Šťastnou tečí Cingelovy střely se prosadil Radovan Pavlík.

Třetí část začala i díky početní výhodě náporem Východočechů. Se střelami Smoleňáka a Zámorského si ale poradil pozorný Will. Na opačné straně se do šance prodral Ordoš, Maxwell ale jeho pokus vyrazil betonem. Do vedení tak šli znovu hosté. Aktivní Cingel se protáhnul kolem Dohertyho a opakovanou střelou překonal ležícího Willa.

Severočeši byli blízko vyrovnání v přesilové hře, teč Birnera ale skončila jen na tyči. Dvě a půl minuty před koncem třetí části sáhl kouč domácích Pešán ke hře bez brankáře a risk mu vyšel. Maxwellovu chybnou rozehrávku vystihnul Hudáček, který ještě našel lépe postaveného Filippiho, jenž poslal zápas do prodloužení.

"Bylo to vyrovnané a vyhecované utkání, hrál druhý se třetím. Naštěstí se nám povedlo v závěru vyrovnat. Bylo to těžké, protože jsme prohráli buly, hradecký brankář ale udělal velkou chybu. Pak už to bylo jen na Liborovi Hudáčkovi, zda mě najde nebo ne. Poslal mi krásnou přihrávku a já jsem dával do prázdné branky," řekl Tomáš Filippi.

V nastaveném čase měl nejprve gólovou šanci hradecký Radovan Pavlík, Will ale výborně zasáhnul. Po střele Smoleňáka mu pomohla dokonce branková konstrukce. Udeřilo tak na druhé straně. Dvanáct vteřin před koncem nastavení rozhodl o libereckém vítězství krásnou střelou pod břevno Hudáček.

"Prohra mrzí, byli jsme vítězství hodně blízko. Bohužel jsme udělali individuální chybu a Liberec toho využil. Byl to ale vyrovnaný zápas, oba týmy předvedly skvělý výkon a ukázaly, proč se v tabulce nacházejí nahoře. Škoda, že si odvážíme pouze bod," litoval útočník hostů Lukáš Cingel.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 4:3 v prodl. (0:0, 2:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Filippi (Ševc), 27. P. Jelínek (Redenbach, Stříteský), 58. Filippi (L. Hudáček), 65. L. Hudáček (Šmíd) - 23. Vincour (Koukal, Smoleňák), 36. R. Pavlík (Cingel, Paulovič), 49. Cingel (R. Pavlík. Vincour). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:4, navíc F. Pavlík (Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7135.

Liberec: Will - Šmíd, Doherty, Stříteský, Derner, Ševc, Hanousek - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, Ordoš - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Jeník, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Piché, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Lessio - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa - Vopelka, Dragoun, Rákos. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Průběh utkání poznamenaly přesilové hry. My jsme v nich dali dva góly a prakticky dva také dostali. Zápas byl stejně jako přesilové hry velmi vyrovnaný. Ve třetí části jsme trošku polevili a Hradec ukázal, proč hraje v tabulce nahoře. Po individuální chybě jsme dostali gól. Ale nevzdali jsme se a při power-play jsme pak byli odměněni vyrovnávacím gólem. Jsem rád, že jsme v prodloužení dokázali vstřelit rozhodující branku a vyhráli."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Bylo to velice kvalitní utkání se spoustou šancí. Hrálo se nahoru dolů a k vidění byly ty správné emoce. Dostali jsme branky při nerovnovážném stavu hráčů. Udělali jsme zbytečné fauly a chyby a Liberec nás potrestal. Když jsme dali ve třetí třetině vedoucí branku na 3:2, tak jsme byli blízko vítězství. Drželi jsme s Libercem po celý zápas krok a věřili jsme, že už ho dovedeme do vítězného konce. Bohužel se tak nestalo a odvážíme si odtud nakonec pouze bod. Týmu jsme však po zápase za výkon poděkovali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články