Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec nevyužil přesilovky pět na tři a Kometa trestala. Bílé Tygry porazila počtvrté v řadě

Bílé Tygry srazila vlastní bolístka v přesilových hrách. Liberečtí hokejisté doma v dohrávce 28. kola extraligy nevyužili dvě po sobě jdoucí početní převahy pěti proti třem a prohráli s Kometou 2:4. Brňané uspěli proti Severočechům počtvrté v řadě a poskočili na 9. místo tabulky, soupeř naopak padl na 13. pozici. Dvěma góly se pod výhru Komety podepsal útočník Daniel Rákos, střelecky se prosadil i Adam Zbořil, který byl do mateřského klubu vyměněn v úterý ze Zlína.

Brněnský Peter Mueller před libereckou brankou
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Domácím se přitom úvod utkání vydařil. Již ve druhé minutě dostali výhodu přesilové hry, kterou se štěstím využil Vlach. Útočník Liberce si připsal desátý gól v sezoně. Vzápětí měli Severočeši k dispozici hned dvě přesilovky pět na tři, brankáře Sedláčka však podruhé překonat nedokázali. "To bylo klíčovým momentem, dalo nám to šanci uspět," řekl trenér Komety Jiří Kalous.

Následně si přesilovku zahrála také Kometa a vyrovnání měl na hokejce Mueller, Kváča ho ale v obrovské šanci vychytal. Na opačné straně měl poté dobrou příležitost Rosandič, z mezikruží ale mířil těsně vedle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Kometa Brno

Úvod druhého dějství patřil Brnu a ve 23. minutě dokázalo vyrovnat. Mueller zachytil odražený kotouč a krásně našel volného Zaťoviče, který střílel do zcela odkryté branky. Severočeši si mohli vedení vzít rychle zpět, Šírův pokus ale zlikvidoval Sedláček. Na druhé straně pálil z ideální pozice Krištof, Kváča jeho střelu vyrazil betonem.

V polovině utkání našlápnul v obranném pásmu Zbořil, prokličkoval se až před Kváču a elegantním zakončením mezi jeho betony poslal Kometu do vedení. Liberečtí mohli srovnat v přesilové hře, střela uzdraveného Birnera ale skončila pouze na Sedláčkově výstroji.

Také na začátku třetí třetiny hráli domácí v početní výhodě a blízko gólu byl Gríger, Sedláček však odolal. Ve 44. minutě se navíc Klepišova rozehrávka odrazila od mantinelu nešťastně přímo k Rákosovi a brněnský útočník přiblížil svůj tým k vítězství.

"I když mě šťastný odraz puku trochu překvapil, naštěstí jsem dokázal bekhendem dostat puk do branky. Konečně jsem byl také na správné straně. Většinou jsem to totiž právě já, kdo je u takových kuriózních gólů, které sami dostáváme," usmíval se Rákos.

Bílé Tygry mohl vrátit na dostřel Gríger, únik ale nezakončil přesně. S další ostrou ranou Ordoše si poradil dobře chytající Sedláček. Necelé tři minuty před třetí sirénou se domácí dočkali snížení, šikovnou tečí Kolmannovy střely se prosadil Ivan.

Hosté ale přispěchali s bleskovou odpovědí a na konečných 4:2 pro hosty upravil svou druhou trefou v utkání Rákos. "Od vyrovnávacího gólu soupeře na začátku druhé třetiny jsme opět úplně přestali hrát. Stává se nám to dost často a nedokážu si to vysvětlit. Nesmíme o tom stále jen mluvit, ale také to plnit na ledě a hrát celých šedesát minut," litoval obránce domácích Michal Ivan.

Dohrávka 28. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. J. Vlach (Ordoš, A. Najman), 58. Ivan (Kolmann, Birner) - 23. Zaťovič (Mueller), 30. A. Zbořil (Bartejs), 44. Rákos, 58. Rákos (Ostřížek, Ďaloga).  Rozhodčí: Kika, Veselý - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sestavy:

Liberec: Kváča - Kolmann, Rosandič, Štibingr, Ivan, J. Šedivý, Derner - Gríger, Filippi, Birner - A. Najman, Klepiš, Ordoš - Zachar, P. Jelínek, J. Vlach - Faško-Rudáš, Šír, Klapka. Trenér: Augusta

Brno: J. Sedláček - Holland, Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Fajmon, Gulaši - Mueller, Krištof, Zaťovič - Horký, A. Zbořil, Meluzín - Vincour, Ostřížek, Rákos - Šoustal, Malý, R. Pavlík. Trenéři: Zábranský a Kalous.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články