Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec nedal šanci Vítkovicím, Ostravané padli počtvrté za sebou

Špatná série Vítkovic nekončí. Po porážce 0:4 ve 25. kole na ledě Liberce prohráli Ostravané počtvrté v řadě a nemohou se dostat z krize ven. Naopak Bílí Tygři těžili z produktivity prvních dvou útočných formací, Libor Hudáček vstřelil dva góly, Radan Lenc i po asistenci Marka Kvapila zužitkoval přesilovou hru. Severočeši se drží v první čtyřce, Vítkovice se propadají.

Hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec nastoupil do utkání velmi aktivně a Dolejš, který tentokrát nahradil tradiční jedničku Vítkovic Bartošáka, měl hned od začátku plné ruce práce. S šancemi Šmída, Lence i Valského si ale dokázal poradit. V osmé minutě již však byli Bílí Tygři za svou aktivitu odměněni vedoucí trefou. Po Redenbachově přistrčení se zblízka prosadil Hudáček.

První přesilovku utkání si zahráli domácí a po pěkné kombinaci s Kvapilem a Filippim zvyšoval na rozdíl dvou branek Lenc. Hosté se osmělili až v závěru první třetiny, jenže z dobré pozice zakončující Květoň na pozorného Willa nevyzrál.

Druhá část začala náporem Vítkovic, Schleiss ani Dej však Willa překonat nedokázali. Na druhé straně zahrozili domácí z přečíslení, Valského ale výborně vychytal Dolejš. Ridera se mohla dostat na dostřel v přesilové hře, jenže Mrázkovu ostrou ránu a dorážku Tybora kryl Will. Třetí branku Severočechů mohl z mezikruží přidat agilní Valský, Dolejš byl ale proti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Vítkovice

"V první třetině nás Liberec jasně přehrál. My jsme byli až moc zatažení, nehráli jsme to, co jsme chtěli. Ve druhé třetině už jsme měli i nějaký tlak, bohužel se nám nepodařilo snížit. Ve třetí třetině jsme měli rovněž pár šancí, žádnou jsme ale neproměnili. Třetí gól domácích pak rozhodl," uvedl hostující útočník Jan Schleiss.

Ve třetím dějství mohl nejprve snížit Kucsera, mířil však těsně vedle. Vzápětí měl gólovou příležitost Schleiss, Will svůj tým podržel. Udeřilo tak na druhé straně – Valský křížnou přihrávkou našel volného Jelínka a ten střelou mezi Dolejšovy betony zvýšil už na 3:0.

Stejný hráč pak měl v početní výhodě na hokejce čtvrtý gól, Dolejš se ale blýsknul parádním zákrokem. Šest minut před koncem už však nestačil na šikovnou teč Hudáčka, který tak definitivně rozhodl o libereckém úspěchu.

"Byli jsme výborní směrem dopředu, drželi jsme kotouč a vytvářeli si spoustu šancí. Zápas byl v naší režii, po zásluze jsme vyhráli. Při první brance jsem kotouč špatně trefil, naštěstí to ale doskákalo až za čáru. Při druhém gólu mě střela trefila někam do ramena a opět se štěstím prošla až do branky," přiblížil Hudáček.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. L. Hudáček (Redenbach, Birner), 12. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 46. P. Jelínek (Valský, Ševc), 55. L. Hudáček (Hanousek, Birner). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Komárek, Pešek. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 4671.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Ševc, Doherty - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Vítkovice: Dolejš - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Gregorc, Baranka, J. Mrázek - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Szturc, Baláž, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme bojovný zápas, vyšly nám nějaké přesilovky. Byli jsme také pozorní směrem dozadu a pokryli jsme nepříjemné protiútoky soupeře. Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě vyhráli."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Vstoupili jsme do zápasu velmi bojácně a to nás v konečném důsledku stálo celé utkání. Liberec má v uvozovkách hvězdný tým, každý trenér by chtěl takový mít k dispozici. Bohužel to pro nás není reálné, rozpočet není nafukovací. Hráči bojovali, ale to proti takovému soupeři ne vždy stačí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články