Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liberec jedinou brankou přetlačil Litvínov a vyhrál nad ním i potřetí v sezoně

Liberec - I třetí severočeské derby mezi Libercem a Litvínovem opanovali Bílí Tygři. Vedoucímu týmu extraligy výhru přinesla trefa Bulíře ze závěru druhé třetiny. Liberecký gólman Jan Lašák v sezoně poprvé udržel čisté konto.

Utkání Liberec - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Bílým Tygrům chyběli v základní sestavě tři útočníci včetně nejproduktivnějšího hráče Jelínka, po pěti letech naopak oblékl liberecký dres Plodek.

Domácí tým vstoupil do utkání aktivně a soupeř chvílemi nevěděl, kam dřív skočit. První velkou šanci měl na začátku 6. minuty Stránský, kterého z otočky vybídl Lakatoš. V 9. minutě pak Birner vystihl přihrávku hostí ve středním pásmu a rázem postupoval sám na Petráska, který ale jeho střelu kryl. Severočeši měli poté výhodu přesilové hry, vytvořili si tlak, ale Petráska překonat nedokázali.

Úroveň duelu následně poklesla, o vzruch se až v polovině utkání postaral domácí Vlach, který byl v samostatném úniku a následně dostal výhodu trestného střílení. Litvínovského gólmana však v opakovaném pokusu překonat nedokázal. Ve 36. minutě se předvedli i hosté, v mezikruží se dostal do dobré šance Hořava. Lašák ale povyjel a jeho šanci zlikvidoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Litvínov

To už běžela první litvínovská přesilovka. Na jejím konci se dostali do přečíslení dva na jednoho Bulíř s Radivojevičem a provedli jej ukázkově. Bulíř zakončoval prakticky do prázdné branky.

Na začátku třetí třetiny zahrozili hosté, pálil Pavlík a před Lašákem tečoval Hořava, puk šel ale vedle. Pak převzali taktovku domácí, vstřelit druhou branku se snažili Bakoš, Šimek nebo Vlach. Petráska však nepřekonali.

Osmělili se i hosté a hra získala větší spád. V 52. minutě tvrdě střílel Lukeš, puk zazvonil nejdříve o levou a pak o pravou tyčku a ke smůle Vervy se odrazil ven. Čtyři minuty před koncem si otevřeli střelnici Bakoš s Bulířem, ale jejich pokusy zlikvidoval Petrásek. Tygři si mohli pojistit vítězství v přesilovce, ale nepovedlo se jim to. Litvínovu se poté nepodařilo vyrovnat ani v závěrečné power play. 

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 37. Bulíř (Radivojevič). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5731.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk - Valský, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, Lakatoš, J. Vlach - Jonák, Plodek, Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Frolo, T. Pavelka - M. Hořava, Hanzl, Piroš - Jánský, Hübl, Lukeš - Jurčík, Havlíček, Gerhát - Válek, Smolka, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr. 

Filip Pešán (Liberec): "V první třetině jsme byli lepší, vypracovali jsme si i dostatek šancí, bohužel jsme žádnou z nich nedokázali proměnit. Od druhé třetiny se hra vyrovnala, Litvínov zlobil především z brejků. Paradoxně se ale nám povedl jeden protiútok ve vlastním oslabení a vstřelili jsme krásný gól, který se nakonec ukázal jako vítězný."
Radim Rulík (Litvínov): "Předvedli jsme dobrý výkon směrem dozadu, naše defenziva byla pevná. Bohužel do útoku jsme nepředvedli skoro nic a mrzí nás, že jediný gól zápasu padl zrovna v naší přesilové hře." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy