Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Liberec jde do čela po nečekaně vyrovnaném boji ve Varech

Karlovy Vary - Překvapivě vyrovnanou partii sehrály Karlovy Vary s novým lídrem tabulky Libercem. Když Západočeši v druhé třetině čtyřikrát v řadě inkasovali, zdálo se, že Energii od cesty za čtvrtou domácí porážkou v řadě nepomůže ani výměna trenérů. Jenže Vary se dokázaly ještě do konce druhé části vzchopit a snížily na 3:4. Jenže Stránský po změně stran pojistil vedení hostů a domácím nepomohl ani Haščák, jenž svým druhým gólem v utkání korigoval na konečných 4:5.

Do sestavy domácích se po klubovém trestu vrátil nejproduktivnější hráč Marosz, chyběl ale Duda. Stejně jako v předešlém domácím duelu byla Energie v první třetině aktivnějším týmem a zásluhou Koblasy se i v 9. minutě dostala do vedení. Po bratrské spolupráci mohl o několik minut navýšit skóre Ivan Rachůnek, ale minul odkrytou část Lašákovy branky.

Domácí svojí aktivní hrou nutili Liberec k nedovoleným zákrokům. Ve 12. minutě po hrubém faulu na agilního Osmíka byl na pět minut a do konce zápasu vyloučen Ulrych. Severočeši však dlouhé oslabení s přehledem ubránili. Navíc Jelínek byl blízko vyrovnání.

Do druhého dějství vstoupil Liberec jako vyměněný a byla jen otázka času, kdy se hosté dočkají vyrovnávací branky. Ve 23. minutě po krásné akci na jeden dotek střelou z první srovnal skóre Krenželok. Řepík následně trefil tyč a ideální šanci přidat druhý gól měli Tygři při 35 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři, kterou však nevyužili.

Do vedení se Liberečtí dostali až ve 34. minutě, kdy Šimek potrestal faul Tomáše Rachůnka. Opařená Energie s nejistým Závorkou v zádech o dvě minuty později inkasovala opět, o třetí branku se postaral Řepík. Kalich hořkosti si domácí dopili ve 37. minutě, kdy zvýšil na 4:1 Jelínek. Po obdržené brance přenechal Závorka své místo Habalovi.

Domácí se však z tvrdého úderu oklepali a podařilo se jim utkání ještě ve druhé třetině zdramatizovat. Ve 38. minutě, ač faulován, snižoval ze samostatného nájezdu Vojtěch Tomeček a do zápasu dostal Karlovy Vary Haščák, který si nabruslil až před Lašáka a snížil průběžný stav na 3:4.

Blízko k vyrovnání měl ve 44. minutě Koblasa, ale již překonaného Lašáka v brance zastoupil Výtisk. Skóre se měnilo o dvě minuty později, ale opět na hostující straně, když nepovedená střela Stránského proklouzla pod Habalovou lapačkou. Západočeši bojovali a v 51. minutě Haščák povedenou střelou zápěstím opět snížil. Slovenský útočník mohl poté i vyrovnat, Lašáka ale již potřetí nepřekonal. 

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:5 (1:0, 2:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Koblasa (Osmík, Vachovec), 38. V. Tomeček (Benák, Haščák), 39. Haščák (Bulík), 51. Haščák - 23. Krenželok (P. Jelínek, Kajínek), 34. Šimek (P. Jelínek), 36. Řepík (Výtisk), 37. P. Jelínek (Krenželok, Valský), 46. Stránský (Havlín, Radivojevič). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Brejcha, Lučan. Vyloučení: 5:5, navíc Ulrych (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2515.

Karlovy Vary: Závorka (37. Habal) - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Harant, Rodney, Dvořák - T. Rachůnek, Marosz, I. Rachůnek - V. Tomeček, Bulík, Haščák - Koblasa, Zadražil, Vachovec - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Liberec: Lašák - Ševc, Šimek, Ulrych, Derner, Kajínek, Výtisk, Havlín - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák. 

Peter Oremus (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že dnes hrajeme proti velice silnému soupeři, na kterého jsme se zodpovědně připravovali. Druhá třetina byla z naší strany velice špatná. Čekám zde více od hráčů, kteří hrají přesilové hry a ti se musí prosazovat. Na to jsou v mužstvu, aby branky stříleli. Když za devět minut nedáme z přesilovky gól, tak je to špatné."

Filip Pešán (Liberec): "Neodehráli jsme dnes dobrý zápas, respektive nás domácí nepustili do naší hry, vyjma patnácti minut ve druhé třetině. Jinak jsme dnes tahali za kratší konec. Na druhou stranu máme dobrou a efektivní kvalitu zakončení, kdy se snažíme kotouče dávat na bránu ze všech pozic. Trestuhodně jsme však ztratili výsledek 1:4 v závěru druhé třetiny. Měli jsme dnes měli opravdu hodně práce, abychom v závěru udrželi vývoj zápasu a odolali dnes velmi dobře hrajícím domácím."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články