Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Liberec i podruhé porazil Pardubice a má šanci na postup

Liberec - Hokejisté Liberce i podruhé v European Trophy uspěli proti Pardubicím a po dnešním vítězství 4:3 si ještě udrželi naději na postup do play-off. Bílí Tygři se posunuli na třetí místo Východní divize o dva body za vedoucí Tapparu Tampere i druhé Brynäs. Pardubice zaostávají za Libercem o dva body, ale se zápasem k dobru také ještě mohou myslet na finálový turnaj Red Bulls Salute ve Vídni a v Bratislavě.

Utkání Liberec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberci, do jehož sestavy se vrátil po potížích se zády kapitán Nedvěd, se podařil vstup do utkání. Už ve 26. vteřině získal vedení díky Víškovi a v deváté minutě zvýšila nejčerstvější posila Netík, který se představil v dresu Bílých Tygrů poprvé. Vzápětí snížil Starý, ale na začátku druhé části upravil na 3:1 těsně po skončení přesilovky Dušek.

Pak trefil Starý v početní výhodě tyč, za domácí byl také v přesilovce ve 33. minutě Víšek úspěšnější. Pardubice také dokázaly využít vyloučení soupeře a Cetkovský se Starým do 45. minuty snížili na rozdíl jediné branky. Další puk už ale gólman Pinc za svá záda nepustil.

Liberec se v posledním zápase ve skupině představí až 13. listopadu v Bernu. Pardubice budou hostit 16. října Bern a 12. listopadu budou hrát na ledě Fribourgu. Pro Liberec byl duel generálkou na nový ročník extraligy, Pardubice ještě v pátek v závěrečné přípravě nastoupí proti Spartě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články