Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec hostí třinecké Oceláře, Vítkovice zase Mladou Boleslav

Praha - Šesté kolo hokejové extraligy nabídne pouze pět duelů. Šlágrem bude zápas pod Ještědem mezi vedoucím Třincem a čtvrtým Libercem. Chomutov, který je společně s Oceláři posledním neporaženým týmem, přivítá doma pražskou Spartu. Stále lepšící se týmy Vítkovic a Mladé Boleslavi se představí ve vzájemném souboji před kamerami České televize. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a na našem webu ctsport.cz od 17 hodin.

Vítkovice se zmátořily po nepříliš povedeném úvodu sezony a situaci uklidnily těsnými výhrami nad Hradcem Králové a Brnem. Proti Mladé Boleslavi, kterou doma z posledních deseti utkání osmkrát porazily, ale kouč Jakub Petr musí lepit sestavu. Scházejí mu zranění útočníci Kucsera, Balán a Zdráhal. "Co se pro nás nemění, to je cíl - chceme být úspěšní. Stavíme to na bojovnosti," řekl druhý vítkovický trenér Pavel Trnka.

Mladoboleslavští ztrácejí na Vítkovice jen bod. Tlačí je však bota v přesilovkách, na něž se tento týden zaměřovali v tréninku. Dlouhodobým tématem je také lepší disciplína. "Trápí nás stupidní fauly a stává se, že skoro jednu třetinu hrajeme v oslabení. Je to téma, o kterém stále mluvíme. Chceme se faulů vyvarovat, protože víme, že nás to stojí hodně sil," prohlásil obránce Matěj Stříteský.

Liberci se proti Třinci daří

Liberec zvládl úterní dohrávku prvního kola proti Plzni (2:1) a nyní jde na Oceláře, které porazil v minulé sezoně ve všech čtyřech zápasech. "Třinec je tým hvězd, který má ty nejvyšší ambice a zatím ztratil pouze bod. Hrají ofenzivní hokej, mají výborné přesilovky. Nečeká nás nic jednoduchého. Pro fanoušky to bude velmi atraktivní utkání s vynikajícím soupeřem. Věřím, že předvedeme dobrý výkon a zvítězíme," uvedl kouč Filip Pešán.

Třinec bude na ledě mistra hájit neporazitelnost. "Rozhodně musíme hrát daleko zodpovědněji a pozorněji do obrany než proti Karlovým Varům. S podobným přístupem bychom v Liberci dopadli určitě mnohem hůř. V defenzivě se musíme zlepšit," řekl třinecký trenér Vladimír Kýhos.

Piráti přivítají Spartu

Chomutov sehraje atraktivní duel se Spartou. "Chtěli bychom využít toho, že se nám momentálně daří. Mužstvo je ve velmi dobré psychické pohodě a odhodlané. Sparta nejezdí do Chomutova každý den, proto věříme, že nás požene vyprodaná hala," uvedl asistent trenéra Jan Šťastný.

Piráti vytvořili sérií pěti výher novodobý klubový rekord. "Nelétáme v oblacích, že jsme pětkrát za sebou vyhráli, pro nás je důležitý každý bod a teď se pokusíme urvat nějaký další. Naším cílem je, aby fanoušci odcházeli ze stadionu s pocitem, že jsme pro úspěch udělali maximum," doplnil Šťastný.

Sparta má za sebou od začátku soutěže samé těsné výsledky, které ale v posledních dvou kolech vyústily ve dvě porážky. "Pár dní oddychu od minulého utkání v neděli v Olomouci nám přišlo vhod a jsme zdravě natěšení na soupeře, který zatím předvádí kvalitní výkony. Má vynikající výsledky, ale my jsme dobře připraveni a chceme zvítězit," prohlásil asistent trenéra Zdeněk Moták.

Plzeň se potřebuje zvednout

Plzeň zatím vyválčila jedinou výhru. O nápravu se pokusí proti Olomouci. "Hrají nepříjemný hokej, my se s tím však musíme vyrovnat. Úvod sezony nám zatím nevychází, vyhráli jsme pouze jednou, proto doma potřebujeme nutně bodovat," prohlásil trenér Michal Straka.

Olomouc i v nové sezoně navazuje na trend těsných zápasů s málo vstřelenými góly - ani jednou v novém ročníku nepadlo v jejím utkání víc než pět branek. I přesto, že Kohouti mají druhý nejslabší útok soutěže, už vyskočili na páté místo. Proti Plzni si ale z uplynulé sezony přenesli silně zápornou bilanci - podlehli jí šestkrát z posledních sedmi utkání.

Litvínov úspěšným prodloužením v Mladé Boleslavi přetnul sérii tří zápasů bez bodového zisku a čeká ho Hradec Králové, který za pět kol rovněž dvakrát vyhrál. Na sever Čech pojede povzbuzený vysokou výhrou 8:2 v derby s Pardubicemi. Litvínov doma zatím v sezoně za dva zápasy nebodoval, stejnou bilanci má i soupeř ze dvou venkovních duelů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články