Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec dotahoval marně, čtvrtou prohru v řadě neodvrátil. Motor táhli za výhrou Pech s Piskáčkem

Liberec prodloužil sérii porážek na čtyři, když v dohrávce 29. kola prohrál v Českých Budějovicích 4:5. Motor rozhodl o výhře dvěma góly v závěru druhé třetiny, když odskočil na rozdíl čtyř gólů, a povedená závěrečná část už Bílým Tygrům nestačila. Třemi body táhl Jihočechy produktivní obránce Jan Piskáček, na tři góly nahrál Lukáš Pech.

Při slavnostním úvodu si domácí útočníci Gulaš s Pechem užili potlesk za vstup do Klubu střelců deníku Sport.

Od počátku se hrál svižný hokej se zajímavými akcemi na obou stranách. Skóre otevřel liberecký Ordoš, který tečoval Ivanovu střelu švihem od modré čáry.

Vyrovnal domácí kapitán Gulaš, jenž se prosadil nekompromisní střelou z levého kruhu. Předcházela tomu vynikající práce Pecha v útočném pásmu.

Obrat Jihočechů zařídil obránce Piskáček. V roli falešného křídla dobruslil až k levé tyčce soupeřovy branky a skóroval bekhendem z těžkého úhlu. Poněkud laciný gól šel do značné míry na vrub nepřipraveného brankáře Pavelky.

Druhé dějství začalo chybou Severočechů, kteří vyhodili kotouč naslepo po mantinelu, domácí ho zachytili v útočném pásmu a bleskové přečíslení zkušeně zakončil Doležal.

Další příležitosti na straně domácích, jejichž převaha narůstala, měli Venkrbec, Doležal a Holec.

Ve 33. minutě českobudějovická obrana na chvíli zaváhala a Percy v zápalu boje trefil tyčku vlastní branky.

Do šancí se poté dostali Karabáček a také obránce Lytvynov, jenž nastoupil v extralize letos poprvé po rychlém povolání z Havířova.

Před odchodem do šaten navýšili skóre Karabáček střelou z pravého kruhu k protější tyčce a Vondrka zblízka dorážkou u levé tyčky.

Bez práce nezůstal ani Hrachovina, jenž na počátku třetí části podržel českobudějovický tým v oslabení, potom kryl nebezpečné střely Vlacha a Rosandiče.

V poslední desetiminutovce hosté zápas zdramatizovali. Z přečíslení dva na jednoho snížil svým druhým gólem Ordoš, krátce nato střelou přes padajícího obránce skóroval Zachar.

Dvě a půl minuty před sirénou snížil Rychlovský bombou z pravého kruhu, závěrečnou power-play ale domácí ubránili.

Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 5:4 (2:1, 3:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Gulaš (Šenkeřík, Piskáček), 16. Piskáček (Pech, J. Ondráček), 21. Z. Doležal (Pech), 39. Karabáček (Piskáček, M. Hanzl), 40. Vondrka (Pech, Gulaš) - 8. Ordoš (M. Ivan, Zachar), 52. Ordoš (Gríger), 54. Zachar (M. Ivan), 58. Rychlovský (Faško-Rudáš). Rozhodčí: Pešina, Kika - Lederer, Zíka. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

České Budějovice: Hrachovina - Piskáček, Šenkeřík, Percy, Bučko (24. Lytvynov), Vráblík, Štencel - Gulaš, Holec, J. Ondráček - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Z. Doležal, Pech, Vondrka - Venkrbec, Chlubna. Trenér: Modrý.

Liberec: J. Pavelka - Štibingr, Rosandič, Kolmann, Derner, Melancon, M. Ivan, J. Šedivý - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Ordoš - A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články