Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liberec dominoval v přesilovkách. Oceláři padli 1:4 a zažívají bídný start

Oba patří k favoritům extraligy a oběma se úplně nepovedl vstup do nového ročníku. Do větší letargie ale upadl Třinec. Bílí Tygři z Liberce doma Oceláře přehráli ve čtvrtém kole hokejové extraligy 4:1. Na straně domácích se prosadili Bulíř, Kvapil, Ševc a Redenbach, poslední dva jmenovaní v přesilovkách. Za Třinec skóroval jen Adamský.

Hokejisté Liberce si poradili s Třincem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Se startem sezony nejsme spokojení. Los nám i přál a neměli jsme úplně nejtěžší soupeře, ale bohužel jsme to nezvládli. Teď budeme muset dotahovat. V pátek jedeme do Hradce a v neděli do Brna. Budou to těžké zápasy a musíme se pokusit urvat tam nějaké body," řekl třinecký obránce Milan Doudera.

Třinec byl sice v úvodu zápasu aktivnější, ale do první velké šance se dostali ve čtvrté minutě domácí. Hudáček přihrál zpoza branky najíždějícímu Šmídovi, který ale nestihl zamířit do odkryté branky. Na druhé straně zahrozil Hladonik. Blíže ke gólu měli ale opět domácí, Ordoš však při úniku ztroskotal na Hrubcovi.

V polovině úvodního dějství se Oceláři ubránili při Douderově vyloučení, ale ve 13. minutě se dočkali domácí vedoucí branky. Bulíř se po Krenželokově přihrávce dostal sám před třineckého gólmana a překonal jej blafákem do bekhendu.

"Bylo důležité, že jsme dali první gól. Dostali jsme se do takového klidu. I když jsme dostali na 1:1, tak nás to nepoložilo. Přišly góly, i ty v přesilovkách, a to zápasy rozhoduje," řekl Michal Bulíř, který si vylepšil bilanci na tři trefy v sezoně.

Třinec vyrovnal v přesilové hře při Ordošově vyloučení. V první šanci ještě Marcinko z dorážky Willa nepřekonal. O chvíli později našem Bukarts mezi kruhu Adamského, který trefil přesně pravý horní roh liberecké branky.

V úvodu druhé třetiny Třinec zvýšil střeleckou aktivitu, ale Will odolával. Nejnebezpečnější byla teč Viedenského, pro kterého pak ve 26. minutě duel předčasně skončil, když se zranil při souboji. Na druhé straně prověřil Hrubce při vyloučení Ondřeje Kovařčíka Valský.

Ve 34. minutě se dostal podruhé do vedení Liberec. Derner našel na levém kruhu Kvapila, který střelou pod vyrážečku překonal Hrubce. Bílé Tygry gól povzbudil a snažili se pojistit náskok. Lakatoš ani Valský ale na třineckého gólmana svými pokusy už nevyzráli.

Hned v úvodu třetí třetiny uvolnil Hudáček zadovkou zpoza branky Jelínka, který ale zblízka Hrubce nepřekonal. Ve 45. minutě už Severočeši své vedení zvýšili. Na trestné lavici pykal za nesportovní chování Gernát, Kvapil přihrál na modré čáře Ševcovi, který prostřelil třineckého gólmana.

Při následném Ševcově trestu se Liberečtí ubránil a sami další vyloučení Oceláři potrestali. Při Hladonikově pobytu na trestné lavici připravil Valský gól pro Redenbacha. Snížit mohl Hrňa, náskok Bílých Tygrů mohli ještě navýšit Lakatoš či při Krajíčkově trestu Valský.

Liberec se tak rychle přenesl pře střeleckého trápení z úvodních kol. "Změnil se přístup ke hře, zjednodušili jsme ji. Nehráli jsme nic komplikovaného, střílet, dávat to do brány a hrát ze zajištěné obrany. To se nám povedlo. Góly tam teď už padají," dodal Bulíř.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Bulíř (L. Krenželok, Stříteský), 34. M. Kvapil (Derner, Lenc), 45. Ševc (M. Kvapil), 50. Redenbach (Valský, Ševc) - 19. Adamský (Roberts Bukarts, Krajíček). Rozhodčí: Hribik, Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 5629.

Sestavy:

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc - L. Hudáček, P. Jelínek, L. Krenželok - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Ordoš - Teplý, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Adámek, D. Musil, Haman, Gernát - Chmielewski, Marcinko, Roberts Bukarts - Svačina, Cienciala, Adamský - Hrňa, Viedenský, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hladonik - Roman Vlach. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Vstoupili jsme do utkání relativně slušně. První třetina byla naprosto vyrovnaná. Na začátku druhé třetiny začínal Třinec tahat za delší konec a podržel nás vynikající Roman Will. Od půlky druhé třetiny jsme začali hru otáčet a náš výkon se potom stabilizoval. Přidali jsme branky a zaslouženě jsme vyhráli."

Marek Zadina (Třinec): "Přijeli jsme uhrát co nejlepší výsledek a nějaké body, ale bylo to těžké, protože Liberec se pomalu zvedá. První třetinu jsme neodehráli špatně. Byla vyrovnaná. Dostali jsme gól, když jsme propadli na naší modré čáře. Pak jsme v přesilovce vyrovnali. Do druhé třetiny jsme měli velmi dobrý vstup, udrželi jsme se v útočném pásmu, ale neproměnili jsme žádnou ze střel. Dostali jsme gól na 1:2, ve třetí třetině jsme dostali po naší chybě na 1:3 a naše hra se sesypala. Soupeř se dostal na koně, začal líp bruslit a měl více ze hry. Chtěl bych vyzdvihnout našeho gólmana (Hrubce), který nás v těžkých chvílích podržel. Vstup do sezony jsme si představovali samozřejmě jinak, ale musíme se poučit z chyb a jít dál."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články