Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Liberec chce zpět do čela, Kometa přivítá Litvínov

Praha - Jasný úkol mají před sebou hokejisté Liberce před 33. kolem. Ve Zlíně, který se pomalu zvedá z herní krize, chtějí vybojovat tři body a dostat se zpět na první místo extraligy. Proti je ale Třinec, který čeká souboj v Olomouci, které se poslední domácí souboje vůbec nepovedly podle představ. Duel kola se odehraje v Brně, které přivítá Litvínov. Na ČT sport a ctsport.cz můžete v přímém přenosu od 18:00 sledovat duel Chomutov - Pardubice.

Hokejisté Zlína si v posledních čtyřech zápasech připsali osm bodů a ani jednou nevyšli naprázdno. Po trenérské výměně se výrazně přiblížili k předkolu play-off, na desátou Olomouc ztrácejí bod. "Zlepšili jsme herní disciplínu. Pokud chceme uspět proti silnému Liberci, tak musíme podat maximálně koncentrovaný výkon. Což v našich možnostech je," uvedl trenér Robert Svoboda.

Beranům se v předcházejících dvou vzájemných duelech nedařilo, nedali obhájci titulu ani gól a devětkrát inkasovali. "Liberec má kvalitní defenzivu, což potvrdil naposledy vítězstvím nad lídrem tabulky Třincem. Věřím však, že využijeme domácí prostředí k bodovému zisku," řekl Svoboda.

Liberec má z 32 kol 21 výher. Desetkrát zvítězil s čistým kontem, přestože na výhru s nulou čekal až do utkání 12. kola v Mladé Boleslavi. Nyní má za sebou 146 minut a 49 sekund bez inkasované branky. A to i přesto, že poslední dva duely odehráli svěřenci kouče Filipa Pešána proti Chomutovu a Třinci, které patří k nejofenzivnějším celkům soutěže.

Olomouc chce zlepšit domácí formu, Chomutovu se postaví Pardubice

Olomouc v pěti z posledních sedmi kol zabodovala a znovu se vklínila do desítky, za sebou má však kromě Zlína v těsném závěsu i Plzeň, která je o dva body zpět. Právě na jejím ledě Hanáci naposledy zvládli nájezdy, což posílilo jejich sebevědomí. Ocelářům v sezoně zatím nesebrali ani bod, tuto bilanci chtějí už ve středu změnit.

Třinec má před utkáním v Olomouci trápení s marodkou. Ke zraněným Rothovi s Galvasem přibyli Hrubec, Milan Doudera, Špirko a Růžička a jejich start ve středečním duelu je spíše nepravděpodobný. Ocelářům se letos proti Hanákům daří a po výhrách 2:1 a 4:0 jsou zatím stoprocentní. "Po utkání v Liberci máme co napravovat. Tam nám druhá polovina utkání nevyšla a víme, kde musíme přidat," prohlásil trenér René Mucha.

Chomutov je po nečekaném úspěchu na Spartě na dostřel první šestky. Šestý Hradec Králové navíc v akci kvůli účasti na Spenglerově poháru nebude a duel se Spartou ho čeká až v úterý 31. ledna. Piráti mohou ze čtyřbodového manka něco ukrojit doma proti Pardubicím.

"Moc bychom chtěli navázat na utkání na Spartě, kde jsme si věřili na nějaký bodový zisk, ale ty tři body se zdály být pro nás nadlidským úkolem. Jsou pro nás hrozně důležité, neboť bodovaly i ostatní týmy ze spodku tabulky. Bude pro nás nyní zásadní to doma potvrdit. Pardubice jsme dosud v sezoně neporazili, tak bychom rádi dosáhli na tři body," řekl asistent trenéra Jan Šťastný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Chomutov

Vítkovice chtějí prodloužit výbornou formu proti Varům

Vítkovice už přes měsíc neprohrály v normálním čase a po sérii sedmi utkání s bodovým ziskem se usadily uprostřed tabulky. Nyní hostí poslední Karlovy Vary, se kterými mají na domácím ledě šňůru šesti vítězství.

Dočasného šéfa střídačky Pavla Trnku, který zaskakuje za kouče reprezentační dvacítky Jakuba Petra, ale trápí potíže se sestavou. S dvacítkou odjeli Krenželok a Kurovský, ze zdravotních důvodů nemohou hrát Bartošák, Baranka, Kolouch, Szturc a Balán. "Naši hru to sice poznamenalo, ale hráče musíme pochválit za bojovnost a přístup. Doufám, že podobně jako s Boleslaví odbojujeme i utkání s Karlovými Vary," řekl Trnka.

Karlovy Vary čekají měsíc a půl na dvě výhry za sebou. Pokud by uspěly naplno v Ostravě a Pardubice by nebodovaly v Chomutově, pošlou Západočeši Dynamo zpět na dno tabulky. V přímém souboji o třetí místo chce Kometa s Litvínovem potvrdit roli nejlepšího domácího týmu v extralize. "Také musíme odčinit nepříjemnou pondělní prohru na ledě posledních Karlových Varů," řekl trenér Kamil Pokorný.

Brno chce zastavit pád proti Litvínovu

Brňané prožívají vánoční trápení, z posledních tří zápasů vydolovali pouze dva body. K jejich slabinám nyní patří neproměňování přesilových her. "Strašně se nadřeme na vstřelené góly a nepomůžeme si ani přesilovkami. V prvních dvaceti kolech se nám přitom přesilovky dařily. Soupeři nás mají zřejmě lépe přečtené. Proto se těžko prosazujeme," uvedl Pokorný. Postrádat bude útočníka Nečase, který je v Kanadě na MS juniorů.

Litvínov pravidelně připisuje body a od poloviny září, kdy na startu soutěže ztratil tři zápasy v řadě, neprohrál dvakrát za sebou.

V souboji o důležité body na hraně desítky přivítá devátá Mladá Boleslav hokejisty dvanácté Plzně. Oba týmy dělí čtyři body a shodně se trápí. Zatímco Středočeši z posledních čtyř zápasů získali jediný bod, Škoda vyhrála pouze jedno z posledních pěti utkání. "Všichni se snažíme dělat maximum. Bohužel je tam ale nějaký blok, který nejsme schopní překonat. Nevím, čím to je. Potřebujeme prostě restartovat," prohlásil plzeňský brankář Matěj Machovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články