Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec a Třinec rozehrají play-off, proti nim nastoupí vítězové předkola

Praha - Liberec a Třinec vstupují jako poslední dva týmy do play-off. Bílí Tygři stejně jako Oceláři čekali na dohrání předkola, které jim přisoudilo soupeře pro čtvrtfinále. Vítěz základní části a Prezidentského poháru z Liberce se střetne s Plzní, Slezané narazí na Chomutov. Jak Západočeši, tak také Piráti mají přitom za sebou těžké série, které obraceli z 0:2 na 3:2 na zápasy. Přímý přenos utkání Liberec - Plzeň sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz od 18:20 a po skončení fotbalového přenosu také na programu ČT sport od 18:50.

Radost libereckých hokejistů
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Bílí Tygři Liberec - Škoda Plzeň

Obhájce titulu Liberec dokázal po roce opět vyhrát základní část. Žije i proto snem o úspěšné mistrovské obhajobě. "Myslím si, že náš loňský tým byl o malinko individuálnější. Letos je chemie v šatně a parta podle mě ještě o chloupek lepší. Před play-off jsme v pořádku a stoprocentně připravení. Už se těšíme, až to vypukne," prohlásil kouč Filip Pešán.

"Plzeň má velkou kvalitu, odbojovali celé předkolo a odehráli hlavně doma výborné zápasy, ale zabojovali i venku. Je to velmi silný tým s výborným brankářem, který zvládl obtížnou sérii. A nás nečeká nic lehkého," řekl Pešán.

"Plzeň je strašně těžký soupeř. Výborně bruslí, mají výborné individuality a umí dávat góly. Musíme se připravit nejlépe, jak dovedeme. Ale především to bude o nás samotných. Když budeme hrát svůj hokej, bude to mít s námi nejen Plzeň, ale jakýkoliv jiný tým těžké," uvedl útočník Dominik Lakatoš.

Plzeň prožila v sérii s Vítkovicemi velké vypětí, které skončilo vítěznou tečkou a obrovskou radostí. "Ale jak jsme se vrátili z toho pátého zápasu domů, už to opadlo. Víme, že Liberec je velmi silné mužstvo. Budou po 12 dnech možná trochu nerozehraní, ale ono to má vždycky dva úhly pohledu, protože budou sice nerozehraní, ale zároveň odpočatí, plní sil a hodně natěšení," řekl asistent trenéra Ladislav Čihák.

"Liberečtí mají vyrovnané čtyři lajny, kvalitní beky a skvělé dva gólmany s parádními statistikami. Hrají kompletní a velmi náročný bruslivý hokej, ale zároveň jednoduchý, při němž vše dohrávají. V sezoně jsme s nimi hráli až na jeden duel vyrovnaně. Musíme se jim vyrovnat v bruslení, nasazení a bojovnosti, jedině touto cestou můžeme uspět," dodal Čihák.

Série s Ostravany stála Škodu síly, ale v některých ohledech hráčům pomohla. "Je pravda, že už jsme asi pětkrát utekli hrobníkovi z lopaty. Ale to nás ještě více semkne. Pojedeme se teď porvat do Liberce, nemáme už vůbec co ztratit. Je asi nejlepší v lize, ale určitě je potrápíme," ujistil útočník David Stach.

Pokud se nestane nic neočekávaného a do utkání podle předpokladů naskočí v plzeňské sestavě zkušený obránce Petr Kadlec, bude novým extraligovým rekordmanem s 1210 starty.

Oceláři Třinec - Piráti Chomutov

Třinec vstoupí do své první extraligové série proti Chomutovu odpočatější a s vědomím, že Piráty od jejich postupu do nejvyšší soutěže v roce 2012 na domácím ledě ve všech dosavadních osmi zápasech porazil. "Chomutov je z předkola rozehranější, ale zase má už pět zápasů v nohách. Ta pauza je na jednu stranu dobrá, že se můžete doléčit, ale někdy to bývá trochu složitější se hned dostat do tempa," připustil třinecký kouč Vladimír Kýhos.

Přestože se v Chomutově narodil a u týmu i dlouho působil, prestižně už zápasy nebere. "Strávil jsem tam část svého života, mám na to hodně vzpomínek. Ale už je to dlouho, nějak to neprožívám," řekl Kýhos, který pozorně sledoval chomutovskou sérii s Mladou Boleslaví. "Pro mě bylo překvapení, že ty první dva zápasy tak nezvládli. To jsem je nepoznával. Ale věděl jsem, že je Růža dokáže vyburcovat, a nakonec ukázali svoji sílu. Oni budou namotivovaní, věří tomu, co hrají, a o to to bude složitější," dodal Kýhos.

Chomutov po úvodních dvou domácích debaklech s Mladou Boleslaví odehrál povedené tři zápasy. A nechce končit ani ve čtvrtfinále. "Jedeme na horkou půdu do Třince, který bude jednoznačným favoritem. Kdyby nepostoupili, bude to tam brané určitě jako neúspěch," uvedl asistent trenéra Jan Šťastný.

"My můžeme jen získat. Splnili jsme i ten druhý postupný cíl, co jsme měli. Prvním bylo dostat se do desítky, dalším pokusit se dostat do čtvrtfinále. Ale s jídlem roste chuť a moc se na tu sérii těšíme, s Mladou Boleslaví jsme nabrali i porci sebevědomí," sdělil Šťastný.

Třinec podle něho svou velkou kvalitu potvrdil již v základní části. "Má čtyři vyrovnané pětky, jsou obrovsky nebezpeční, mají tam hráče, kteří umí zakončit a dát góly. Kdokoliv tam může rozhodnout. K úspěchu bude potřeba týmový, trpělivý a velmi disciplinovaný výkon," podotkl Šťastný.

"Všechny zápasy v sezoně jsme s nimi odehráli vyrovnaně. Víme, že jejich síla je obrovská. Pojedeme tam s tím, že nemáme co ztratit. Necháme na ledě všechno a uvidíme, jak to dopadne. Hrajeme dobře, máme kvalitní tým. Nevidím důvod, proč si nevěřit. Nebude to nic jednoduchého, ale věřím, že to bude dlouhá série," řekl útočník Ivan Huml.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články