Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec a Sparta mohou v dohrávkách snížit rozdíly v tabulce

Praha - Hokejisté Liberce a Sparty mají možnost snížit na chvostu tabulky ztrátu na týmy, jež jsou před nimi. V dohrávce 12. kola však budou mít Bílí Tygři těžkou úlohu, neboť přivítají vicemistra Kometu Brno, která nahání vedoucí Plzeň. Dohrávaný duel 16. kola pak proti sobě v Praze svede Spartu a nováčka z Chomutova, jenž slavnému klubu od léta již třikrát naznačil své možnosti.

Liberec po dvou výhrách následně zaznamenal sérii čtyř porážek. "Nezvládli jsme ty duely s tabulkovými sousedy, pro nás je teď každý zápas smrtelně důležitý. S Brnem ale nemáme co ztratit. Když tam dokázala vyhrát Slavia, tak snad je můžeme porazit i my," řekl asistent trenéra Filip Pešán s vírou, že Severočeši vylepší svoji bilanci pod Ještědem, kde v sezoně z šesti utkání vyhráli dosud pouze jedinkrát.

"Poslední zápasy předvádíme docela dobrou defenzivu, samozřejmě až na domácí zápas s Českými Budějovicemi. Takže chceme navázat v tomto ohledu na zápas v Chomutově a k tomu přidat lepší efektivitu v útoku, neproměňujeme hodně šancí," dodal Pešán. Na marodce jsou Krejčík a Urban.

Brno v neděli zaznamenalo se Slavií první domácí porážku v sezoně. Šlo zároveň teprve o druhý zápas, v němž vyšla Kometa bodově naprázdno.

"I když Liberec z šesti domácích zápasů porazil jen Zlín, nečeká nás snadné utkání. Nic na tom nemění ani nevydařené poslední zápasy Liberce. Nesmíme si dovolit nic podcenit. Velkou útočnou sílu má zejména Petr Nedvěd. Svou sílu ukázal Liberec například vysokým vítězstvím 5:1 ve Vítkovicích," uvedl kouč Zdeněk Venera. Na marodce jsou stále dlouhodobě zranění Němec a Tomáš Svoboda, nejistý je start Čermáka s Kováčikem.

Sparta odjela během přípravy koncem srpna ze severu Čech zostuzena porážkou 0:7, dva dny nato prohrála s Piráty i doma a sedm branek inkasovala i při extraligové cestě do Chomutova v září (5:7).

"Soupeři máme co vracet, ale hlavně bychom se chtěli přiblížit týmům nad námi. V Kladně to byl těžký zápas, ale měli jsme tam dobré pasáže a bohužel si to v podstatě prohráli v sedmi minutách. Třikrát jsme neproměnili přečíslení dva na jednoho," připomněl asistent trenéra Jan Votruba. Pražanům dlouhodobě scházejí Milam a Jan Hanzlík.

"Domácí budou mít určitě velkou motivaci snížit svou ztrátu, ale zrovna tak my se chceme poslednímu místu co nejvíce vzdálit," prohlásil asistent chomutovského kouče Mikuláš Antonik. "Je sice pravda, že na Spartu se nám letos zatím dařilo, ale od posledního zápasu už se hodně změnilo. A včetně trenérů, takže lze očekávat, že i herní styl bude o něco jiný," dodal.

Chomutov se pro soupeře začíná proměňovat v postrach co do úspěšnosti v prodloužení a v nájezdech. Piráti dokázali vyhrát čtyři ze sedmi uplynulých vystoupení, pokaždé ovšem rozhodli až v prodloužení a stejně tak tomu bylo i v neděli proti Liberci. Remíz po základní hrací době má nováček na kontě celkem už sedm z 16 utkání, přičemž hned šestkrát následně dosáhl na bod navíc.

"Je to samozřejmě vrtkavé, ale je to i o snaze a urputnosti hráčů. Když je tam vůle a bojovnost, štěstí se pak třeba o to častěji přikloní na vaši stranu," uvedl Antonik. Chomutovu chybějí Vojtěch Polák a Důras.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články