Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Lev pomohl dvěma přesilovkovými góly dokonat plzeňský obrat

Plzeň - Hokejisté Plzně už podruhé v sezoně dokázali na domácím ledě otočit nepříznivě se vyvíjející zápas ve svůj prospěch a usadili se na čele tabulky. Po obratu v 5. kole z litvínovského vedení 0:3 na vítězství 4:3 v prodloužení dokázali v normální hrací době otočit náskok Komety 1:3 z 24. minuty na další výhru 4:3. Strůjcem probuzení Indiánů v 7. kole byl dvougólový střelec Jakub Lev.

Sport
zdroj: ČT4

"Pamatuji si, že v minulé sezoně jsme naopak své vedení ztráceli my a teď se to naštěstí daří otáčet nám. Asi jsme se z toho poučili a já jsem za to rád," připomněl čtyřiadvacetiletý útočník nesnáze plzeňského týmu z minulé sezony. "Hodně zápasů se v nové sezoně extraligy otáčí. Nám se to stalo už podruhé. Je vidět, že se musí hrát celých šedesát minut. Když se tak nehraje, tak se potom stávají tyhle obraty," všiml si Lev.

Kometa domácí tým zaskočila vynikajícím vstupem do prvních dvou třetin. "Věděli jsme, že po nás půjdou a budou nás napadat. Měli lepší pohyb, tím byli všude o krůček dřív a vyhrávali osobní souboje," našel Lev hlavní příčiny nepovedeného vstupu do první a druhé části. Potěšilo ho však, že ve třetí části se situace již neopakovala.

Lev se postaral o vyrovnávací třetí gól i vítěznou branku. "Těžil jsem z výborné práce celé lajny. Oba góly padly v přesilovce, kdy mi to po spolupráci s Ondrou Kratěnou nezištně připravil Jarda Kracík a já jsem to tam se štěstím propasíroval," chválil spoluhráče ze speciální přesilovkové formace. "Hlavně při tom gólu na 3:3 jsem byl rád, že jsme to trefil po ledě, protože gólman tam dával ruku a hokejku a já bych byl smutný, kdybych ho nastřelil," uvedl se smíchem dobře naladěný střelec.

Těšit ho může vynikající postavení Indiánů na čele extraligového pelotonu. "Důležité je pravidelně sbírat body. Je lepší je získávat hned na začátku, než to potom začít dohánět později," prohlásil člen širšího kádru reprezentace. "Chceme se udržet nahoře, aby se nám pak tabulka nerozdělila na několik part a my jsme nebyli někde dole," podotkl Lev.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články