Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lev po obratu ve Vítkovicích: První třetina strašidelná, pak jsme rozjezdili nohy

Obrat z říše snů se povedl Hradci Králové v utkání ve Vítkovicích. Přestože Východočeši ještě sedm minut před koncem prohrávali, dokázali čtyřmi góly otočit výsledek na 5:2. Rozhodující gól vstřelil bývalý vítkovický hráč Jakub Lev v čase 55:17.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Hradec Králové

"Bereme to všemi deseti," radoval se jeden z nejzkušenějších hostujících útočníků. Hosté přitom po první dvacetiminutovce na sebe museli v šatně zvyšovat hlas. Prohrávali 0:1 a na domácí branku vyslali jen dva puky.

"Strašidelná první třetina. Dělali jsme hrozné ztráty, nebyli jsme důslední. Neměli jsme pohyb, byli jsme všude pozdě, trošku jsme na sebe zvýšili hlas. Vyříkali jsme si to, co jsme dělali špatně, a zafungovalo to. Rozjezdili jsme pak nohy," uvedl Lev.

Hradec snížil zásluhou Petra Kaliny v poslední sekundě druhé části i vyrovnal. Rozhodčí však po rozboru situace u videa nakonec gól Graemeho McCormacka neuznali.

"Rozhodčí říkali, že to byly dvě desetiny sekundy. Byli jsme zklamaní. To je hokej, šli jsme dál. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a náš výkon stupňovali. Se štěstím jsme to otočili a všemi deseti bereme tři body," řekl Lev.

Připustil, že k obratu jim pomohlo i štěstí. U druhého a třetího gólu byly šťastné odrazy puku. "Od holeně a od hokejky, ale štěstí přeje připraveným. Vítkovic je mi trošku líto, nehrály špatně, ale to je hokej. Vítkovice mají dobrý tým, jsme rádi, že jsme to zvládli," prohlásil Lev.

Hradec Králové si připsal druhé vítězství za sebou a po sérii šesti zápasů bez vítězství v normálním čase opět zvedá hlavu.

"Nemyslím, že by to byla nějaká herní krize. Trápila nás koncovka. Teď jsme ty góly dali, a pak je šance na body vždycky větší," dodal Lev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články