Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Leška oslaví tisící zápas, Budějovice chtějí zdolat posledního mistra

Praha - České Budějovice mohou v pátečním 43. kole Tipsport extraligy udělat důležitý krok na cestě alespoň do předkola play-off. Po sérii pěti výher přivítají Jihočeši v domácím prostředí jedenácté Pardubice. Kladno v tradičním derby přivítá Spartu a Zlín se postaví Litvínovu. Zlínská žijící legenda Petr Leška oslaví v duelu tisící start v extralize. Přímý přenos utkání Zlín – Litvínov můžete sledovat od 17:00 na ČT sport a našem webu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

České Budějovice – Pardubice 17:30

Jihočeši mají momentálně dobrou formu. Při své úspěšné sérii dokázali především výrazně zlepšit hru v defenzivě, když během pěti výher celkem jen pětkrát inkasovali. "Nerad se opakuji, ale před Pardubicemi pro nás platí opět to samé co před všemi posledními zápasy a také všemi zápasy, které nás do konce základní části čekají. Cíl je jediný - být do desátého místa," uvedl kouč Peter Draisaitl.

Pardubice budou proti Mountfieldu usilovat o první body ze vzájemných soubojů v sezoně. "Ale to už je historie, my hledíme dopředu," uvedl manažer A-týmu Miloš Říha, který mužstvo převzal v neděli. "Stanovili jsme si nějaká pravidla a řekli si nějaké věci, které budeme chtít od mužstva, aby předvádělo, i něco k soupeřům. Kluci za ten týden udělali hodně práce, postavili se k tomu skvěle," pochvaloval si Říha.

Zlín – Litvínov 17:00

Duel Zlína s Litvínovem, na který budou mít diváci poloviční vstupné, se ponese v duchu oslavy jubilejního tisícího extraligového utkání Petra Lešky. Právě Litvínov patří k oblíbeným protivníkům domácích. Ti z posledních 11 vzájemných duelů prohráli pouze jednou před dvěma lety. V ostatních zápasech "berani" neztratili ani bod. Litvínov stále srdnatě bojuje o přímý postup do čtvrtfinále play-off a drží krok s rozjetou Spartou, která je šestá, před Vervu ji však řadí pouze lepší skóre. Severočeši by ale pro finiš základní části potřebovali zlepšit výsledky v arénách soupeřů, kde za poslední čtyři vystoupení nebodovali.

Třinec – Vítkovice 17:00

Třinečtí nabrali v závěru základní části oslnivou formu, díky níž stále mohou pomýšlet na zisk Prezidentského poháru. Oceláři devětkrát v řadě zabodovali a momentální forma i postavení v tabulce před derby s Vítkovicemi mluví jasně v jejich prospěch. Vítkovice se stále brodí v kolísavých výkonech a po slibném nástupu kouče Petera Oremuse přišel pokles formy. Ostravané tak nadále balancují na desátém místě a neúčast ve vyřazovacích bojích je pořád reálná.

Kladno – Sparta 17:30

Kladno půjde do středočeského derby se Spartou výrazně povzbuzeno vyprazdňující se marodkou. Proti tradičnímu rivalovi povede tým z pozice kapitána opět po čase ostřílený Patera, do sestavy však mohou trenéři počítat i s dalším útočníkem Melkou, do obrany pak budou připraveni Macholda a Libor Procházka. Tým ale opustil Hlaváč, který dohraje sezonu ve Švédsku. Sparta míří na led Rytířů s výtečnou bilancí z posledních zápasů. Devětkrát za sebou bodovala, posledních sedm utkání vyhrála.   

Slavia – Kometa Brno 18:15

Slavia hned v úterý dokázala napravit nedělní debakl 1:7 z Litvínova a díky výhře nad Vítkovicemi si opět upevnila pozici mezi první šestkou - na sedmý Litvínov má na čtvrté příčce pětibodový náskok. Nyní čeká slávisty Brno, které se snaží dostat z vleklé výsledkové krize. Impulzem pro Kometu má být rozšíření trenérského týmu o sportovního manažera Pavla Zubíčka, ale i vyřazení zkušeného útočníka Divíška z kádru. Trápení Brňanů začalo před vánočními svátky právě po vítězství v Praze nad Slavií. Od té doby se Kometě v dalších 13 zápasech podařilo vyhrát za tři body pouze doma s Chomutovem.

Plzeň – Karlovy Vary 17:30

Plzeň potřebuje co možná nejdříve utnout aktuální sérii pěti po sobě jdoucích porážek, během nichž ukořistili Indiáni pouhé dva body. Jejich náskok v čele se ztenčil na pět bodů, druhý Třinec má navíc utkání k dobru. Soupeřem Straky a spol. budou Karlovy Vary, které hrají o oživení naděje na předkolo play-off. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články