Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Lenc v závěru zmrazil O2 arenu a poslal Liberec do čela

Přesný zásah libereckého Radana Lence v čase 56:15 rozhodl vyrovnanou bitvu na ledě pražské Sparty v utkání 39. extraligového kola. Bílí Tygři zvítězili 2:1 a vzhledem k nečekanému selhání Třince poskočili na první místo v tabulce. Celek z hlavního města podruhé za sebou prohrál před vlastními příznivci a zůstal devátý. 

Utkání Sparta - Liberec
zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

V dresu Sparty se poprvé objevil lotyšský útočník Roberts Bukarts, který přišel ve čtvrtek z Třince výměnou za dosavadního kapitána Petra Vránu. "Céčko" po něm převzal obránce Jan Piskáček.

V polovině úvodní části při Beranově trestu nabil Filippi Kvapilovi, ale domácí gólman Machovský byl na místě. Ve 12. minutě pomohla strážci sparťanské svatyně po pokusu Filippiho tyč, ale o chvíli později už kapituloval.

Pas Jelínka zakončil Krenželok bekhendem a Ordoš z brankoviště dorazil puk do odkryté "klece". Krátce nato po přečíslení a Redenbachově přihrávce zamířil Vlach do boční tyče. Pražané se poprvé připomněli až v 18. minutě - po spolupráci s Buchtelem pálil Kudrna, ale Will puk vytěsnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Liberec

Na začátku druhé části měl možnost vyrovnat Buchtele, jenže Will byl opět připraven. Ve 37. minutě při trestu Stříteského už se ovšem Sparta vyrovnání dočkala. Rousek uvolnil pasem z pravé strany Košťálka, který překonal přesouvajícího se Willa. Před pauzou měl ještě šanci Bukarts, jehož pokus prošel Willovi mezi betony, ale liberecký gólman jej vychýlil mimo tyče.

V úvodu třetího dějství pomohla Machovskému po pokusu Valského tyč. Další minuty nicméně patřily Spartě. Z dorážek neuspěli Rousek, Forman ani Pech. Oba celky pozorně bránily a další šance nepřicházely. Až v 57. minutě po Hanouskově ráně dorazil puk za Machovského Lenc a rozhodl. Stav se pak nezměnil ani při závěrečné power-play domácích.

39. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky:
37. Košťálek (Rousek, K. Klíma) - 13. Ordoš (L. Krenželok, P. Jelínek), 57. Lenc (Hanousek, Birner). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hodek - Špůr, J. Ondráček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 10 445.

Sparta: Machovský - Delisle, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, De la Rose - Roberts Bukarts, Pech, Forman - Kudrna, Klimek, Buchtele - Rousek, Smejkal, K. Klíma - Kumstát, Černoch, M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - Lenc, L. Hudáček, Birner - Valský, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Uwe Krupp (Sparta): "V první třetině nás Liberec několikrát překvapil z přečíslení. Jednou to skončilo gólem, podruhé z toho byla šance. Řekli jsme si k tomu něco o přestávce a ve druhé třetině jsme to eliminovali. Byla z naší strany proti ofenzivně nejlepšímu týmu ligy velmi dobrá. Vyrovnali jsme v přesilovce a odvedli jsme dobrou práci v oslabeních. Ve třetí třetině jsme hráli opravdu dobrý hokej. Je to teď hořké a není to pro hráče lehké, že za to, co v utkání odvedli, nebyli odměněni body."

Filip Pešán (Liberec): "Z mého pohledu to nebylo moc pohledné. Přišlo hodně lidí a zápas se asi nelíbil. Jak velký vliv na něj měla kvalita ledu, nejsem schopen říci. Ale oba dva týmy se s ní potýkaly. Bylo to vidět na přesilových hrách a z naší strany na velkém množství ztrát puků ve středním pásmu. Několikrát nás Sparta mohla potrestat a i ona to technicky nezvládla. Více se bojovalo, než by se hrál pohledný hokej. My jsme během druhé třetiny a pak hlavně ve třetí trošku ztráceli kontrolu nad zápasem. Sparta začala být důraznější a trávila daleko víc času v našem obranném pásmu. Ale zůstali jsme bojovní a organizovaní a jsem rád, že jsme dali o gól více než soupeř."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články