Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Legenda se vrátila. Snad bude diváky naše hra bavit, řekl jihlavský Jiránek

Jihlava Triumfální extraligový návrat Jihlavy sledovalo na Horáckém zimním stadionu více jak pět tisíc diváků, kteří si mohli užít vítězství Dukly nad Mladou Boleslaví 4:3 po prodloužení. Fanoušci z Vysočiny si tak vychutnali extraligovou výhru po dvanácti letech. Druhý bod navíc zařídil Tomáše Jiránek a spustil tak na ledě i v ochozech velkou euforii.

Radost hráčů Dukly Jihlava
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Hráče obou týmů přivítal na ledě obrovský plakát "Legenda se vrací", na němž byla kromě velkého nápisu i silueta města a současný klubový znak Dukly. A když hned v úvodu otevřel skóre Anatolij Protasenja, znělo z hlediště hromové skandování "Dukla Jihlava". Jako kdyby chtěli i sami fanoušci klubu s velmi slavnou minulostí dokázat, že patří do extraligy.

Na začátku druhé dvacetiminutovky zahalil velkou část hlediště gigantický jihlavský dres a bylo zřejmé, jak moc si domácí příznivci návrat do nejvyššího patra tuzemského hokeje užívají. Hráči na ledě jim navíc naservírovali drama s nejlepším možným koncem vítěznou radost zajistil ve druhé minutě prodloužení Tomáš Jiránek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jihlava – Mladá Boleslav

"Atmosféra tady byla úžasná. Všichni jsme si moc užili, snad i samotní diváci. Snad budou chodit a extraliga a stejně tak i naše hra je budou bavit," řekl Jiránek. "Jsme moc rádi za to, že dva body zůstávají v Jihlavě. Šli jsme si za tím celý zápas a je dobře, že štěstí se přiklonilo k nám," dodal.

Zároveň ho ale i trošku mrzelo, že jeho současný celek nevytěžil z brzkého náskoku 2:0 plný tříbodový zisk. "Je to škoda, ale Mladoboleslavští měli v závěru přesilovku, dobře to sehráli a jsme nakonec rádi i za ten druhý bod," přitakal Jiránek. A souhlasil, že šlo i o vítězství vůle.

"Takovým výkonem se budeme prezentovat celou sezonu bojovným hokejem, při němž budeme vždy hrát až do konce a nikomu nedáme nic zadarmo. Už ráno jsme si říkali, že budou hrát určitě aktivní hokej, jímž se Boleslav prezentuje. Snažili jsme se to chytat a myslím, že se nám to až na ty tři chybičky podařilo."

"Celé město tady žije hokejem. Atmosféru jsem si hrozně užil, je to naprostá paráda. Je super, že lidi přišli a takhle fandili. Doufám, že v takovém počtu budou chodit i dál," přál si Protasenja. "Z našeho pohledu se před takovou atmosférou hrálo dobře. Zaslechl jsem tam jen nějak, že tady bylo 5000 lidí. Budu upřímný připouštím, že jsem čekal, že jich přijde ještě o něco víc," uvedl kouč vítězů Petr Vlk.

Jeho protějšek Patrik Augusta, jenž je sice nyní ve službách Mladé Boleslavi, ale jinak má dlouhodobé vazby na Jihlavu, mohl porovnávat. "Už v baráži tady byla vynikající atmosféra a teď to jen pokračuje," prohlásil Augusta, syn bývalého reprezentačního útočníka a poté i úspěšného trenéra Josefa Augusty.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články