Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Lakatoš za atak na Němečka dostal stopku na jedno utkání a Vítkovice vetují sudího Šindela

Hokejový útočník Dominik Lakatoš z Vítkovic dostal jednozápasový trest za vyvolání bitky v pátečním duelu 44. kola extraligy proti Spartě. Druhý nejproduktivnější hráč týmu po rozhodnutí disciplinární komise soutěže nuceně vynechá nedělní utkání na ledě Mladé Boleslavi.

Dominik Lakatoš v jednostranné bitce s Davidem Němečkem
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Pětadvacetiletý Lakatoš napadl ve 49. minutě obránce Pražanů Davida Němečka bezprostředně poté, co hostující útočník David Vitouch vystřelil puk v signalizovaném postavení mimo hru směrem na vítkovickou branku.

"Na to reagoval Dominik Lakatoš vyvoláním konfliktu, kterého se David Němeček nechtěl účastnit, a opakovaně ho udeřil do oblasti hlavy i přesto, že byl rozhodčími vyzván, aby svého jednání zanechal," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Lakatoš dostal v utkání od rozhodčích Jakuba Šindela a Tomáše Cabáka trest na pět minut a do konce utkání, Sparta při jeho vyloučení vstřelila rozhodující gól, a vyhrála 4:3.

Vítkovický klub se na svém webu proti výkonu hlavního arbitra Šindela ohradil a rozhodl se ho pro další zápasy vetovat. Severomoravané zároveň podali komisi rozhodčích podnět k prošetření podle jejich názoru sporných momentů.

"Bohužel kaňkou na tomto hokejovém svátku byl výkon rozhodčích, kteří zcela zbytečně ovlivnili jinak po všech stránkách výborný zápas. Z obou stran, tedy ze strany naší i ze strany Sparty, to byl opravdu skvělý výkon, hokej parametrů play-off. Bohužel sudí do něj necitlivě řadou chybných momentů a sporných situací vstoupili a ovlivnili jej," uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články