Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lakatoš: Počítají se jen vítězství. Je jedno, jestli jsme vyhráli gólem v prodloužení

Liberec - Dominik Lakatoš se podílel dvěma góly včetně toho vítězného v prodloužení na druhém vítězství nad Chomutovem a přispěl tak k vedení Bílých Tygrů v sérii 2:0 na zápasy. Devatenáctiletý talent rozhodl o výhře úřadujícího mistra 4:3 v prodloužení v čase 62:58 poté, co Chomutov vyrovnal z 0:3 na 3:3 v základní hrací době.

Dominik Lakatoš z Liberce přijímá gratulace od spoluhráčů
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Snažil jsem se jít důrazně do brány. Trochu se štěstím se to tam odrazilo a já jsem jen máchnul hokejkou," líčil Lakatoš vítěznou trefu. Po nahození Petra Jelínka, které srazil bek Juraj Valach do pravé tyče, dokázal doklepnout puk do odkryté branky dříve, než jej stihl odvrátit Dávid Skokan.

"Bylo to pro nás velmi těžké utkání. Třetí třetina nebyla vůbec v naší režii a nakonec jsme i přišli o tříbrankové vedení. Dostali jsme takovou facku, ale klobouk dolů přede všemi, jak jsme se s tím popasovali. V prodloužení se nám povedlo opět Chomutov trochu sestřelit dolů a urvat vítězství na naši stranu," zářil po utkání spokojeností.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. utkání Liberec - Chomutov

Lakatoš v 19. minutě rovněž otevřel v přesilové hře skóre. Po pokusu Jana Ordoše dorazil puk z brankové čáry. "Při té první brance jsem možná vzal gól Honzovi Ordošovi, puk by asi přešel brankovou čáru i bez mojí pomoci. V kabině jsem se mu pak trochu omlouval, ale prostě jsem byl v afektu a chtěl jsem vidět puk co nejdříve v brance," smál se rodák z Kolína.

Obhájci titulu dokázali naplno využít výhodu domácího prostředí a vedou 2:0 na zápasy. Série se nyní přesouvá na chomutovský led, kde je na programu třetí a čtvrtý duel. "Myslím si, že domácí zápasy rozhodují, a proto se prostě musí vyhrát. Věřím, že do Chomutova pojedeme odhodlaní, a když budeme hrát naši hru, tak nemám obavy. Pokusíme se urvat hned ten třetí zápas," uvedl Lakatoš.

Nechtěl ale spekulovat, zda výhra v nastavení po promarněném náskoku bude pro Liberec psychickou vzpruhou. "Těžko říci, jestli nám takovýto průběh může pomoci. Ve finále se stejně počítají jen vítězství a je úplně jedno, jestli jsme vyhráli 5:0, nebo gólem v prodloužení," dodal Lakatoš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články