Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Lakatoš po měsíci viděl rodinu a synovi předvedl hattrick. Za pár let mu to připomenu, usmíval se

Po návratu z Finska má více než bod na zápas. Hokejový útočník Dominik Lakatoš v dresu Vítkovic září. Ve čtyřech extraligových zápasech nastřílel čtyři góly a přidal dvě asistence. V dohrávce 6. kola mezi Vítkovicemi a Olomoucí se blýskl druhým hattrickem v nejvyšší soutěži.

Gólová střela Dominika Lakatoše proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Ale asi bych začal třemi body, které jsou pro nás nejdůležitější. Potřebujeme vyhrávat a sbírat body, hlavně doma," řekl Lakatoš. "Myslím, že to nebyl moc atraktivní hokej. V první třetině stoprocentně ne, chtěli jsme hrát trošku jinak. Druhá třetina byla podobná, ale dali jsme v ní góly. Ve třetí části jsme dobře bránili. Olomouc sice v závěru snížila, ale výsledek jsme si pohlídali," pokračoval.

Olomoucký celek na ostravském ledě dvakrát vedl, domácí ale vždy našli odpověď, poté co dvě přesilovky proměnil právě Lakatoš a tentýž hráč krátce před koncem druhé části obrátil průběžný výsledek ve prospěch Vítkovic. "Snažil jsem se střílet. Dostal jsem super nahrávky. Dvakrát jsem byl v útočném pásmu a spadlo to tam. Třetí gól padl trochu se štěstím," přiznal vítkovický útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Olomouc

Lakatošovi se zatím po návratu z finské Lappeenranty daří. V prvním startu skóroval v duelu s Plzní, teď přidal další tři zásahy. Celkově ve čtyřech zápasech nasbíral šest kanadských bodů.

Poprvé nastřílel hattrick v nejvyšší soutěži takřka před dvěma roky právě Olomouci. Nyní stejný počin zopakoval znovu proti stejnému soupeři. "Když dáte hattrick, pokaždé je to super, ale ještě jsme neskončili. Máme před sebou dlouhou a náročnou cestu. Pořád se musíme dívat nahoru, ale i dolů. Každopádně teď máme tři body a perfektní pocit, ale na tenhle povedený zápas musíme navázat hned v pátek," uvedl Lakatoš s výhledem k nejbližšímu utkání s brněnskou Kometou.

V hledišti mu drželi palce žena s malým synem. "Dlouho jsem je neviděl. Přijeli po měsíci, kdy jsme byli od sebe. Ani jsem se tolik nevyspal, ale bylo mi to jedno. Jsem rád, že jsem dal gól či dokonce tři před malým. I když z toho samozřejmě ještě nemá rozum, ale doufám, že mu to za pár let ukážu a bude z toho mít radost," usmál se Lakatoš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články