Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kvapila zase láká zahraničí, po dvou sezonách končí v Liberci

Oblékal dres pěti klubů v KHL, přidá do sbírky třeba šestý? Zřejmě bodově povedená minulá extraligová sezona vnukla hokejistovi Marku Kvapilovi myšlenku zase zkusit zahraničí. Čtyřiatřicetiletý útočník se domluvil s vedením vicemistra Liberce na předčasném ukončení smlouvy, která měla platnost ještě na příští sezonu.

"S Markem už nepočítáme. Sám se rozhodl, že si najde zahraniční angažmá, na což jsme reagovali rozvázáním smlouvy. Přeju mu, ať si práci v cizině najde," uvedl sportovní manažer Filip Pešán pro deník Sport, který o odchodu mistra světa z roku 2010 z Liberce informoval.

Kvapil přišel na sever Čech v listopadu 2017 poté, co předčasně skončil v Chabarovsku v Kontinentální lize.

Následně se stal Kvapil jednou z klíčových postav Bílých Tygrů. V základní části poslední sezony byl s 32 góly a 57 body nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem týmu. V play-off nasbíral stejně jako Michal Birner 13 bodů a pomohl týmu k postupu do finále, ve kterém Liberec prohrál s Třincem.

O angažování Kvapila projevila zájem Sparta, hráč však údajně preferuje odchod do zahraničí. V minulosti Kvapil hrál čtyři roky v zámoří, v KHL oblékal dresy Dynama Moskva, Čerepovce, Záhřebu, Nižněkamsku a Chabarovsku. S Dynamem dvakrát získal Gagarinův pohár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články