Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kváča podruhé v řadě neinkasoval a Liberec loupil v Třinci, krize Ocelářů pokračuje

Už v devíti extraligových duelech v řadě nepoznali hokejisté Třince chuť vítězství v základní hrací době. Nelichotivou sérii prodloužili ve 34. kole, v němž doma prohráli s Libercem 0:2. Skóre otevřel v 15. minutě Michal Bulíř a konečný výsledek stanovil v závěru druhé části Radovan Pavlík. Brankář hostujícího týmu Petr Kváča zastavil všech 38 střel domácích a podruhé za sebou si udržel čisté konto. Bílí Tygři se radovali počtvrté v řadě při skóre 16:2.

Hokejisté Liberce oslavují gól
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Věděl jsem, že to bude pro nás hodně těžké i vzhledem k tomu, v jaké situaci se Třinec nachází. O to více do toho šli. Ale jako tým jsme si v posledních zápasech dodali sebevědomí, plníme detaily, které si říkáme, a to pak rozhoduje. Dneska jsme to zase zvládli týmově. Jsem za tři body moc rád," uvedl Kváča.

Třinečtí trenéři si v poslední době stěžovali na nízkou produktivitu, proto rozbili jejich nejúdernější útok, aby pozvedli další. V elitní řadě zůstal jen Růžička, kapitán Vrána se postavil mezi Kanaďany Leiera a Rodewalda do středu druhého útoku a nejlepší střelec aktuálního ročníku extraligy Stránský nastupoval až ve třetí řadě s bratry Kovařčíkovými.

"Cítili jsme, že potřebujeme rozložit sílu, aby kluci byli produktivní. Uvidíme, jak to budeme řešit dál," vysvětlil třinecký asistent trenéra Marek Zadina.

Oceláři začali aktivně, v náznaku šancí se ocitli Leier a Ondřej Kovařčík, ale jinak obrana Liberce i bez tří důležitých hráčů (Šmíd, Vitásek, Havlín) pracovala spolehlivě. Hosté navíc využili chybu Jaroměřského na útočné modré čáře, v málo vídaném protiútoku dvou na brankáře Kacetla si Bulíř vyměnil puk s Grígerem a pohodlně skóroval - 0:1.

Domácí v prostřední části zvýšili obrátky, ale měli i smůlu, když střelu Marcinka zastavila tyč. Po hezké akci a přihrávce Růžičky následně zůstal Hrehorčák sám před Kváčou, ale liberecký gólman se včas přesunul a skvěle zasáhl, ve druhé třetině zneškodnil osmnáct střel.

Třinečtí z tlaku proto nic nevytěžili, naopak ve 39. minutě propadl Kundrátkovi puk na útočné modré čáře a v přečíslení dva na jednoho Vlach skvěle nabil Pavlíkovi - 0:2.

"Těžký zápas, dobrý soupeř. Snažili jsme se dělat, co máme, ale nepadalo nám to. Soupeř dvakrát ujel a dal dva góly," povzdechl si Kundrátek. "Při druhém jsem šel zavírat mantinel a přeskočil mi puk," vysvětlil.

Liberec spoléhal ve třetí třetině na zabezpečenou obranu, a byť se domácí snažili, tak si dvoubrankový náskok bez problémů hlídal. Kváča už dokonce nemusel v posledních pěti minutách vůbec zasahovat. Třinec nic nevymyslel ani v 90 sekund dlouhé hře bez brankáře.

"Hráli jsme velmi dobře systémově, obětavě a dobrou defenzivu podpořil vynikajícím výkonem brankář Kváča," těšilo libereckého trenéra Patrika Augustu.

Domácího Zadinu zklamal výsledek, ale ne výkon. "Nemůžeme týmu moc vytknout, že by nechtěl a nepracoval. Kluci to chtějí zlomit, je to vidět na ledě i na střídačce. Když ale dáte za tři zápasy jen jeden gól, tak nemůžete vyhrát."

Třinec od derby s Vítkovicemi (6:0) získal jen šest bodů v devíti utkáních a přepustil už minulé kolo vedení Spartě. V tabulce na Oceláře dotírají Mladá Boleslav a Plzeň, oba ztrácejí jen bod. Liberec už je pátý.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Bulíř (Gríger), 39. R. Pavlík (J. Vlach). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3.

Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, Marcinko, Hrehorčák - Rodewald, P. Vrána, Leier - O. Kovařčík, M. Kovařčík, M. Stránský - Hrňa, Peterek, Dravecký - Kurovský. Trenér: Varaďa.

Liberec: Kváča - Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandič, Štibingr, Derner, Kunst - Lenc, A. Musil, Birner - Gríger, Bulíř, Průžek - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - D. Špaček, A. Najman, J. Šír. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články