Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kumstát: Chyběl nám drajv, rvačkou jsem tým nabudit nechtěl

Praha - Poslední domácí pevnost padla, po dnešním duelu s Plzní (1:2) už nemá ani pražská Sparta nulu v kolonce porážek v základní hrací době z duelů před svými diváky. Povedená série se zastavila na čísle patnáct a sparťané si dobře uvědomovali, že si za to mohli z velké míry sami nepřesvědčivým výkonem. To připustil i útočník Petr Kumstát. 

Rvačka mezi Kumstátem a Indrákem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Nebylo to dnes úplně ono. Chyběl nám takový ten drajv, co jsme měli předchozí zápasy. Ale na druhou stranu - Plzeň to hrála výborně, byla silná v osobních soubojích a moc nás tam nepouštěla. V tom nás dnes předčila," řekl Kumstát. "Oni hráli dobře, ale hlavně ten náš výkon nebyl tak dobrý jako v předchozích zápasech. To si myslím, že byl hlavní důvod prohry," uvedl čtyřiatřicetiletý forvard.

Hlavně v první třetině, byť ji Pražané vyhráli na střely mezi tyče jasně 11:4, se zdálo, že se sparťanům nedaří přepnout na vyšší rychlostní stupeň. "Těžko říci, kde byl problém. Hodně emocí a pozornosti se vztahovalo k tomu venkovnímu zápasu v Brně, který byl vypjatý a my jsme byli moc rádi, že jsme to zvládli, ale dnes to nebylo ono a nepodařilo se nám naskočit. Musíme zabrat zase příště," prohlásil Kumstát.

Sám se během druhé dvacetiminutovky postaral alespoň o jedno malé vítězství, když zvládl bitku s mladým a podle dostupných údajů o 26 cm menším Miroslavem Indrákem. "Dohrál jsem ho v rohu, odjížděl jsem a on mě zezadu sekl přes nohy. Pak mi dal první ránu, čímž to odstartoval, a už jsme se prali," popsal Kumstát vznik trochu překvapivého konfliktu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Plzeň

A odmítal, že by tím chtěl svůj tým záměrně nabudit. "Vůbec v tom nebyl takový úmysl, vždyť já nejsem žádný rváč... Muselo být i vidět, jak dlouho trvalo, než jsme shodili rukavice a pustili se do sebe. Ale nemůžu se přece nechat osekávat od takového mladého kluka. Překvapilo mě, že to začal, nicméně ruce do obličeje si dávat nenechám," zdůraznil Kumstát.

Sparťané porážkou přišli o druhé místo, Plzeň je přeskočila. "Je ještě hodně zápasů do konce, tabulka je vyrovnaná a pořád se nějak mění, takže tohle jsme v kabině nijak neřešili," uvedl Kumstát.

Pražané navíc budou mít možnost v úterý v duelu proti Třinci dobýt druhou příčku zpět a nechat zapomenout na dnešní nevydařené vystoupení. "Každá série jednou končí. A i když jsme dnes bojovali, nepovedlo se to natáhnout ještě dál. Ale o to více se musíme nachystat na úterý," uzavřel Kumstát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články