Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kubiš, Suchánek i Baránek dostali za své zákroky od disciplinární komise stopku

Zlínský hokejový útočník Pavel Kubiš za svůj faul na plzeňského obránce Lukáše Kaňáka v utkání 13. kola extraligy dostal od disciplinární komise třízápasový zákaz činnosti. Dvě utkání musí vynechat i obránci Jakub Suchánek a Marek Baránek z Kladna za nedělní zákroky na mladoboleslavské hráče Tomáše Fořta a Davida Šťastného.

Jakub Suchánek v bitce s Janem Stránským
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Kubiš fauloval Kaňáka na konci druhé třetiny a od hlavních rozhodčích Vladimíra Pešiny a Luďka Pilného dostal trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Dnes mu navíc disciplinární komise zastavila činnost. "Zákrok byl veden na protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč a nacházel se ve zranitelném postavení s minimální možností obrany. Hráč se rozhodl situace využít a protihráče atakoval, přičemž ho zjevně zasáhl do oblasti hlavy," uvedl předseda komise Viktor Ujčík.

Kapitán Beranů, který dostal vedle třízápasového trestu i pokutu ve výši 10 procent měsíčního platu, vynechá v součtu čtyři utkání. Automatický jednozápasový trest dostal za dosažení hranice 40 bodů v evidenci trestů. Kubiš totiž dostal trest na pět minut a do konce utkání i v předešlém duelu v Pardubicích.

Suchánek a Baránek dostali dvouzápasové tresty za fauly také ve 13. kole. Suchánek nedovoleně atakoval Fořta ve druhé třetině. "Zákrok byl veden na protihráče, který se předtím neúspěšně pokusil o zakončení a měl minimální možnost se zásahu bránit. Hráč nejdříve sekl holí do prostoru jeho hokejky a následně ho holí drženou v obou rukách cíleně a s razancí zasáhl do levé části obličeje," řekl Ujčík.

Druhý kladenský bek Baránek v závěru utkání při kladenské power-play v rozporu s pravidly dohrál krátce po přerušení hry Šťastného. "Hráč nejdříve zabránil holí soupeři, aby souběžně s přerušením vystřelil, a následně ho - již po odpískání - zasáhl cíleně zdviženým ramenem do obličeje," uvedl Ujčík.

Pokutu za nesportovní chování ve výši 5000 korun od disciplinární komise dostali další kladenský obránce Jake Dotchin a útočník Českých Budějovic Milan Gulaš. Kanaďan Dotchin byl dodatečně potrestán za to, že "teatrálními gesty a nepřípustnými slovními výpady" protestoval proti uloženému trestu v zápase 12. kola proti Plzni. Kapitán Motoru v zápase 10. kola proti Spartě i "přes výzvy, aby po vysvětlení výroku opustil prostor blízký rozhodčímu, pokračoval v protestech proti jeho rozhodnutí".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články