Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kubalík dostal za faul na Haščáka dodatečný trest, druhé semifinále si nezahraje

Po ostrém zákroku na Marcela Haščáka z Brna v úvodním duelu semifinálové série vynechá plzeňský útočník Tomáš Kubalík dnešní zápas proti stejnému soupeři. Sedmadvacetiletý hráč dostal od disciplinární komise dodatečný trest za to, že ve 22. minutě sekl slovenského protihráče hokejkou do rozkroku a následně byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Přímý přenos 2. semifinále play-off Plzeň - Kometa Brno sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubalíkův faul hokejkou na brněnského Haščáka

"Hráč se zákroku dopustil mimo souboj o kotouč, patrně v reakci na předchozí přistrčení ze strany soupeře. Při zákroku švihl svou holí směrem vzhůru a protihráče zasáhl do oblasti rozkroku," shrnul předseda komise Karel Holý.

Doplnil, že přestože Kubalík neatakoval Haščáka s vysokou intenzitou, podle pravidel je nutné jej dodatečně potrestat. Disciplinární komise potrestala i Radka Smoleňáka z Hradce Králové, který dostal pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu za simulování ve druhém střetnutí semifinálové série proti Třinci.

Smoleňák podle názoru Holého přihrál střet s Danielem Rákosem. "Uchopil hůl protihráče a následně nevynuceným pádem na ledovou plochu předstíral, že se protihráč dopustil nedovoleného zákroku," řekl Holý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články