Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Krupp: Zamlouvá se mi pracovní morálka, motivace a chuť hráčů vítězit

Základem má být dobrý vstup do sezony. Pak se uvidí. Konkrétní cíle trenér Sparty Uwe Krupp nenaznačil. Nicméně ambice pražského klubu budou jako vždy vysoké. Premiéru prožije německý kouč proti Hradci Králové. Potěšila ho vydařená příprava i přístup hráčů.

Uwe Krupp
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Sezona je dlouhá a vždy procházíte různými fázemi. Teď se soustředíme na povedený vstup do ročníku, od něj se odrazíme," řekl Krupp.

Nasazení hráčů si nemůže vynachválit. "S hráči se velmi dobře pracuje. Snadno se trénují, dobře reagují a tvrdá práce jim není cizí. Až dosud šlo o velmi pozitivní zkušenost," uvedl Krupp, jenž v dubnu podepsal dvouletý kontrakt.

Spartě se povedla příprava, z deseti zápasů jich vyhrála sedm a dvě ze tří proher se zrodily až v prodloužení. Také uspěla na dvou turnajích. Davosu nastřílela deset branek, Mnichovu o dva méně. "Ty dva zápasy byly výjimečné. Hlavní věc, kterou jsem si z přípravy odnesl, je, že jsme hráli důsledně. Ne vždy jsme hráli tak, jak bychom si představovali, ale celkově se mi zamlouvala pracovní morálka, motivace a chuť hráčů vítězit. Jde však jen o přípravu a utkání moc neznamenají," prohlásil Krupp.

Radost mu udělala i defenziva, která soupeřům povolila 24 branek. "Hráčům se dařilo ve vlastní třetině. Oba naši gólmani (Matěj) Machovský a (David) Honzík odvedli slušnou práci. Defenziva je o šesti hráčích, kteří musí hrát spolu. To se zatím daří," řekl spokojeně třiapadesátiletý kouč.

O českém hokeji má vysoké mínění. "Mužstva jsou velmi rychlá a utkání vyrovnaná. V žádném zápase jsme nedominovali, pokaždé to bylo padesát na padesát. Očekávám, že to v české lize bude podobné jako v jakékoliv jiné soutěži, tedy že nikdo nebude dominovat a týmy budou vyrovnané," uvedl.

S Hradcem čeká rychlý zápas

Hned úvodní extraligový souboj proti Hradci Králové jeho tým pořádně prověří. "Hradec hraje velmi dobře. Střetli jsme se s ním na počátku přípravy, chybělo jim pár hráčů. Podle mě to bude rychlý zápas. Hradec hodně forčekoval a dostal nás pod tlak. V pátek se dá čekat to samé," sdělil Krupp, který dříve vedl německou reprezentaci, rodný Kolín nad Rýnem a Eisbären Berlín.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta chce s koučem Kruppem výš než v minulosti

Lídrem nebude jen kapitán Vrána

Kapitánem Sparty bude třiatřicetiletý útočník Petr Vrána, role vůdce ale nebude pouze na něm. "Vůdčí schopnosti se obvykle dělí mezi několik hráčů. Není to o jednom hráči, který by nesl pochodeň a ke kterému by ostatní vzhlíželi. V dobrém mančaftu byste jich měli mít několik. Máme čtyři pět zkušených kluků, kteří se této role ujmou se vší vážností. Až se nám nebude dařit, bude na nich, aby nás vytáhli z bryndy," uvedl Krupp.

Funkci nechce zveličovat ani sám Vrána. "Už jsem říkal předtím, že v šatně je 'céčko' jenom písmeno na dresu, protože v ní všichni vědí, co mají dělat. Po loňské sezoně si každý uvědomuje, že potřebujeme více pracovat, a neřekl bych, že tam budu od toho, abych někomu něco říkal," dodal rodák ze Šternberka.

Příprava měla podle něj nasazení. "Důležité je dostat se do play-off. V něm je to jiný hokej, ve kterém to může dopadnout jakkoli. Určitě bychom se chtěli dostat do play-off a ne abychom se jako loni dostali do předkola posledními zápasy. To je opravdu těžké jak psychicky, tak fyzicky," řekl dvojnásobný účastník mistrovství světa.

Od nové sezony extraligy očekává tuhé boje. "Bude to vyrovnané, každý mančaft posiloval a odehrál slušnou přípravu. České týmy v Lize mistrů hrají kvalitně. Nebude to jednoduché, ale věříme, že se o to porveme víc než loni, abychom na konci byli spokojení s výsledkem," dodal Vrána.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články