Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krošelj zavřel branku a Mladá Boleslav porazila Hradec fotbalovým výsledkem

Už 132 minut ze hry nedostal slovinský brankář Gašper Krošelj gól. I díky jeho spolehlivému výkonu Mladá Boleslav po nedělní porážce doma od Sparty zabrala a ve 22. kole extraligy přehrála Hradec Králové hubeným výsledkem 1:0. Tři body vystřelil obránce David Bernad.

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Středočeši bodovali počtvrté za sebou, z toho třikrát vyhráli, Mountfield si naproti tomu připsal v extralize šestou porážku z posledních sedmi vystoupení.

"V Hradci Králové jsme prohráli 0:2 a byl to podobný zápas. Opět rozhodovaly drobnosti, ale my jsme byli šťastnější. Skvěle chytali oba gólmani. Přišlo mi, že oba týmy měly těžké nohy, přeci jenom to byl třetí zápas v rychlém sledu a bylo to cítit. Byl to vyrovnaný zápas, my jsme byli šťastnější," řekl domácí trenér Radim Rulík.

V první třetině měl více práce strážce domácí branky Krošelj, ale jako první inkasoval na druhé straně Mazanec. To když v čase 19:12 proplachtila až do sítě utajená Bernadova střela od levého mantinelu.

V polovině zápasu mohl srovnat Vincour, který se z ničeho nic vyřítil na Krošelje, ten ale nechal při samostatném úniku vyniknout svoji lapačku. V další šanci jenom srazil puk Krošelj vedle sebe při Šaldově pokusu, ale z brankoviště stačil kotouč odpálit Zbořil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

Na druhé straně nejprve tečoval šikovně Jeglič Ševcovu střelu, s následnou Hrbasovou dělovkou si Mazanec s obtížemi poradil. Bruslařům patřil závěr třetiny, ale ani Klepiš číhající u tyčky skóre neposunul.

V úvodu třetí třetiny jeli Klepiš se Šťastným sami na Mazance, ten si ale nakonec se zakončením Klepiše dokázal poradit. Mladoboleslavští se neuchýlili jen k bránění výsledku, naopak to byli oni, kdo byl ve třetí části aktivnějším týmem. Rozhodnout mohl pět minut před koncem Kousal, ale Mazanec našel puk po jeho střele v lapačce.

Zápas se hrál velmi slušně, za faul se na každé straně vylučovalo pouze jednou. Dvě a půl minuty před koncem však musel na trestnou lavici Šťastný za vyhození puku a Východočeši dostali šanci na vyrovnání, kterou zesílili po 45 vteřinách odvoláním Mazance. Krošelj si ale poradil i se závěrečnou střelou Pilaře a podruhé za sebou neinkasoval v základní hrací době.

"Paradoxně byla první třetina nejlepší, kterou jsme předvedli, i když jsme ji prohráli 0:1. Ve druhé se střídaly šance na obou stranách, my jsme měli největší šanci z úniku Vincoura. Na druhé straně nás celý zápas držel ve hře Mazanec. Bohužel jsme mu ale nepomohli vstřelenou brankou. Rozhodl jediný gól, k nám se to štěstí nepřeklopilo," uvedl asistent hostujícího trenéra Petr Svoboda.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 20. Bernad (Fillman, Klepiš). Rozhodčí: Šír, Šindel - L. Kajínek, Rampír. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 2987.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - D. Šťastný, Bičevskis, Klepiš - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, Jeglič, Cienciala - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Rosandič, R. Pilař, Nedomlel - Vincour, Rákos, Červený - Smoleňák, Cingel, Chalupa - Jergl, Koukal, Perret - Vopelka, Dragoun, R. Pavlík. Trenéří: V. Růžička st., T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články