Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Krošelj zamkl branku proti Pardubicím, hubené vítězství Mladé Boleslavi trefil Žejdl

Gól Lukáše Žejdla rozhodl ve 29. minutě o výhře Mladé Boleslavi 1:0 v utkání 33. extraligového kola proti Pardubicím. Brankář domácích Gašper Krošelj zneškodnil všech 23 střel hokejistů východočeského klubu a připsal si třetí nulu v sezoně. 

Utkání Mladá Boleslav - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Úvodní šance zápasu patřila hostům. V první přesilovce zakončoval na zadní tyči téměř do odkryté svatyně Sýkora, ale Krošelj jej skvělým přesunem dokázal vychytat. Ve vyrovnané první třetině pak měla šance i Mladá Boleslav, jenže v zakončení vždy něco chybělo.

Opravdu velká příležitost k prvnímu gólu domácích nicméně přišla ve druhé třetině při druhé přesilovce. Skalický se dostal těsně před Kacetlem k dorážce, ale namířil ji pouze do připraveného brankáře Pardubic.

I proto se skóre měnilo až při třetím pardubickém vyloučení. Žejdl dorážkou Skalického rány využil početní výhodu po devíti vteřinách. Blízko vyrovnání byl Petr Sýkora, který se rozhodl vyřešit samostatný únik po svém, tedy tvrdou střelou  napálil však pouze Krošelje.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Pardubice se od úvodu třetí části tlačily za vyrovnáním a slovinský brankář ve službách Středočechů si nemohl na nedostatek práce stěžovat. Na druhé straně se otevírala okénka pro rychlé brejky. Knotek ovšem mířil svou střelou vedle, Pabišku o chvíli později dokázali chytit obránci.

V závěrečné desetiminutovce se tlak hostů ještě zvýraznil, domácí v podstatě jenom bránili hubené vedení. To nakonec s vypětím všech sil zvládli a připsali si pátou výhru ve vzájemných zápasech s Dynamem za sebou.

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 29. Žejdl (Skalický, Bernad). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - Špringl, D. Klouček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3546.

Mladá Boleslav: Krošelj - Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka - Skalický, T. Knotek, Vondrka - L. Pabiška, Žejdl, D. Šťastný - Flynn, P. Musil, M. Látal - Grim, Najman, P. Kousal. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.

Pardubice: Kacetl - J. Mikuš, Budík, Hrabal, Eklund, Trončinský, Holland - Mandát, Marosz, Hovorka - Kusý, Ihnacak, Machala - Poulíček, Dušek, Horký - Perret, Voženílek, P. Sýkora. Trenéři: Lubina, Čáslava a Král.

Pavel Patera (Mladé Boleslavi): "V první třetině jsme měli optickou převahu, ale větší šance měly Pardubice. Ve druhé části jsme měli dobrou desetiminutovku, kdy jsme hráli podle našich představ a dokázali jsme i využít přesilovku. Ve třetím dějství už jsme tahali nohy a jsme nakonec rádi, že jsme to ukopali."

Ladislav Lubina (Pardubice):  "Přijeli jsme do Boleslavi napravit naši reputaci po školení z Plzně. V uvozovkách se nám to i podařilo, ale s výsledkem nejsem spokojený. V první třetině jsme měli málo střel, ale také dvě vyložené šance, kde jsme mohli jít do vedení. Ve druhé jsme pak měli samostatný únik, ale nepodařilo se nám vyrovnat. Za posledních deset minut pak musím kluky pochválit. Tlačili jsme a mohli jsme vyrovnat. Ale jak říkám delší dobu: výsledky přichází s prací. Když budeme takto pracovat, tak věřím, že se naše hra zlepší a s tím se dostaví i výsledky."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články