Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krošelj v Litvínově zamkl branku, Mladá Boleslav venku opět loupila

Stoprocentní úspěšnost brankáře Gašpera Krošelje se stala alfou a omegou úspěchu Mladé Boleslavi, která ve 40. extraligovém kole zvítězila v Litvínově 4:0. Bruslařský klub slavil zisk plného počtu bodů potřetí za sebou a ideálně navázal na senzační nedělní triumf z Třince. Naopak Verva na demolici Vítkovic nenavázala a zkomplikovala si situaci v boji o předkolo play-off. Bilancí 1+1 se blýskl hostující útočník Radim Zohorna. 

Viktor Hübl z Litvínova se snaží překonat brankáře Mladé Boleslavi Gašpera Krošelje
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

První šanci utkání měl ve druhé minutě Hanzl, který se natlačil z pravého křídla do zakončení, ale Krošelj se natáhl a puk betonem vytěsnil. Na druhé straně vypálil nebezpečně od modré čáry Bernad, Petrásek ovšem vykopl puk koncem brusle. Poté si domácí brankář málem srazil Klepišovo nahození od zadního mantinelu za svá záda.

V 6. minutě našel Petružálek ve střelecké pozici Gerháta, jenž Krošelje opět nepřekonal. Hra se následně vyrovnala a šancí si oba týmy vytvořily poskrovnu. Paradoxně tu největší měl v oslabení Skalický, který se dostal do brejku, ale Petrásek jeho střelu vyrazil.

První šanci druhé třetiny měl Hübl - zakončoval z levého křídla, jenže Krošelj byl pozorný. V 25. minutě pak otevřel střelecký výčet duelu hostující útočník Zohorna, který střelou z mezikruží nedal Petráskovi šanci. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Vondrka, po hezké kombinaci celé formace ovšem nedokázal zamířit přesně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Mladá Boleslav

"První gól nás nastartoval. Věřili jsme si, začali jsme střílet a chodit do branky. Jsem rád, že mám třetí branku ve třetím zápase, jen aby to takto vydrželo. Snažím se makat každý zápas, mám asi i trošku štěstí," řekl Radim Zohorna.

Ve 42. minutě se hosté za svou aktivitu dočkali druhého gólu. Pabiška rychle vybruslil zpoza branky, bekhendem vypálil a puk si rukavicí srazil do vlastní sítě Hunkes, jenž se do litvínovské sestavy vrátil po dlouhé pauze zaviněné zraněním. "Nejsem si jistý, že by mě to trefilo. Bojovali jsme před brankou a někoho to tam trefilo. Už to o ničem stejně nerozhodovalo, odpadli jsme po první inkasované brance," řekl Jiří Hunkes.

Mladá Boleslav se nakonec třetího přesného zásahu dočkala v 52. minuě, kdy se po pěkné kombinační akci prosadil Kousal. A ze strany hostů to nebylo vše - Petráska totiž překonal ještě Šťastný. Středočeši se tak po výhře posunuli na sedmé místo tabulky, Litvínov je i nadále desátý.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branka a nahrávky: 25. R. Zohorna (Kovačevič, Bernad), 42. L. Pabiška (D. Šťastný, Žejdl), 52. P. Kousal (Flynn), 57. D. Šťastný (R. Zohorna). Rozhodčí: Hejduk, Roman Svoboda - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 1:5, navíc J. Petružálek (Litvínov) 10 min a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3936.

Litvínov: Petrásek - Hunkes, Ščotka, Graborenko, Šesták, Suchánek, Baránek, L. Doudera - J. Petružálek, Gerhát, Trávníček - Kašpar, V. Hübl, Válek - M. Hanzl, J. Mikúš, Jurčík - Jícha, Havelka, Helt. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Bernad, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Němeček, Hrdinka - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Nepodařilo se nám navázat na nedělní výkon. Z naší strany snesla měřítko pouze první třetina. Nebyli jsme schopni proměnit přesilové hry. Bez gólu se vyhrát nedá."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "První třetinu nás domácí, kteří hráli výborně, zatlačili. Měli hodně šancí, ale nás podržel brankář. Ve druhé se to trošku vyrovnalo a ve třetí se nám podařilo vstřelit branku na 2:0. Poté na 3:0 a byli jsme malinko lepší. Byl to těžký zápas. Myslím si, že výsledek neodpovídá průběhu hry."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články