Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krize Zlína se prohlubuje. Mladé Boleslavi doma nedal ani gól

Ani na dvanáctý pokus Zlín nedokázal získat tři body, navíc znovu prohrál. Berani ve 12. kole extraligy nestačili na Mladou Boleslav, které doma podlehli 0:4. O branky vítězů se postarali Kelemen, Stránský, Kotala a Najman. Bruslaři se vrátili do čela tabulky, Zlín padl pošesté za sebou.

Hokejisté Zlína prohráli ve 12. kole extraligy doma s Mladou Boleslaví 0:4 a připsali si šestý nezdar v řadě. Berani tak i nadále čekají na premiérovou výhru v normální hrací době v sezoně a jsou poslední. Středočeši vyhráli pátý z posledních šesti zápasů, k čemuž jim prvním čistým kontem v ročníku pomohl brankář Jan Růžička.

V úvodu se v šanci ocitl zlínský obránce Gazda, puk ale poslal vedle Růžičkovy branky. Skóre po čtyřech minutách otevřeli hosté. Šťastný našel od zadního mantinelu Kelemena, který zblízka vystřelil do volného místa mezi Kašíkovými betony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Mladá Boleslav

Zanedlouho se Mladá Boleslav prosadila znovu, po bekhendové zadovce Eberleho se do odkryté branky trefil Stránský. Snížit mohl ještě donedávna útočník Středočechů Flynn, Růžička však zasáhl betonem.

Při brejku poté neuspěli Zbořil, který také ve Zlíně hostuje z Mladé Boleslavi, s Karafiátem. Na druhé straně zastavil pokus tečovaný Claireauxem pozorný Kašík.

Po první přestávce zahrozil Kelemen, náskok Bruslařů ale nezvýšil. Od modré čáry to v polovině utkání zkusil Jánošík, domácí brankář kotouč chytil do lapačky.

Berani při snaze prosadit se dopláceli na nepřesnosti. Když už jejich útok skončil střelou, na Růžičku nevyzráli. Výraznější příležitost si vytvořil Francouz ve službách Bruslařů Claireaux, Kašík ale Zlín podržel.

Na začátku třetí třetiny Růžička lapačkou zneškodnil tvrdou střelu Němce. Hosté deset minut před koncem odskočili do vedení o tři góly, přesilovou hru využil z prostoru v těsné blízkosti branky Kotala. O poslední branku se v 56. minutě postaral Najman.

PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Kelemen (D. Šťastný, Fořt), 6. J. Stránský (Eberle, Bičevskis), 50. Kotala (Kelemen), 56. O. Najman. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 2290.

Sestavy:

Zlín: Kašík - O. Němec, Žižka, Gazda, P. Trška, R. Černý, M. Novotný, Dluhoš - Vopelka, Hejcman, T. Mikúš - Šlahař, Honejsek, Okál - Flynn, A. Zbořil, Karafiát - Sebera, P. Sedláček, Köhler. Trenér: Martin Hamrlík.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Bernad, D. Moravec - D. Šťastný, Fořt, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - A. Raška, Claireaux, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články