Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Krize Slavie nekončí, šňůra proher zahrnuje již osm zápasů

Pardubice – Ani napoosmé nedokázala Slavia odvrátit děsivou bilanci prohraných utkání v řadě, přičemž znovu ani nebodovala. Slávisté prohráli v Pardubicích 1:4 a zůstávají tak na posledním místě. Gól a nahrávku v dresu Pardubic, jež uspěly naplno ve třetím z posledních čtyř vystoupení, zaznamenali shodně útočníci Lukáš Nahodil a Tomáš Zohorna. 

K první šanci v utkání se dostal Nahodil, ale Slavia začala záhy dávat najevo, jak ji černá série trápí, a jak moc ji chce zlomit. Přesilovku po Píšově prohřešku ale nevyužila a sama naopak pykala po Čermákově faulu. Její rozlet přibrzdil úvodní trefou Zohorna a led zaplavily stovky plyšových hraček pro děti z dětských domovů.

Další dvě oslabení už Pražané přestáli bez úhony a při vlastní přesilovce v 16. minutě byli blízko vyrovnání. Gólman Východočechů Kristan však pokryl nejen Divíškovo zakončení, ale i následnou Poletínovu dorážku z bekhendu. Domácí uhájili těsné vedení i při následném vyloučení Sýkory.

Právě domácí kanonýr přidal druhý gól v nástupu do druhého dějství, ale notně mu k němu dopomohl Beňovič. Sýkora v přečíslení dvou na jednoho kombinoval se Zohornou, jemuž se snažil ještě před Furchem prostrčit před prázdnou branku puk, ten si však za záda svého gólmana srazil holí bek Pražanů. Už za 82 vteřin ale slávisté kontrovali, když se při své premiéře v jejich dresu prosadil Miloslav Hořava.

Vrátit na stranu Pardubic dvoubrankové vedení mohl Tybor, který se řítil sám na Furcha, jenže neuspěl. Ve 33. minutě měli domácí k dispozici 23 vteřin dvojnásobné přesilovky, strávili ji ale výhradně přihrávkami. Naopak Krejčí, jenž naskočil do hry jako první z hostujících hříšníků, ranou z kruhu pořádně vystrašil Kristana. Ten pak vychytal i Čermáka. Na začátku 46. minuty Vlasák jen nevěřícně zakroutil hlavou poté, co se krásně protáhl do šance až před Kristana, ten však jeho bekhend pokryl lapačkou.

Na druhé straně chvilku poté nezaváhal v úniku Nahodil a zvýšil na 3:1. Pojistku měl na holi v 54. minutě při přečíslení tři na dva Radil, odkrytou branku však minul. Pardubice to však nemuselo mrzet, neboť kontaktní gól nepřišel a navíc si poté ještě spravil chuť i Tybor. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Pardubice - Slavia

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. T. Zohorna (Čáslava), 23. P. Sýkora (T. Zohorna), 49. Nahodil (Havlík), 58. Tybor (Nahodil, Radil) - 24. M. Hořava (Divíšek, Poletín). Rozhodčí: Hodek, Horák - Kis, Lučan. Vyloučení: 6:6, navíc Vas (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8488.

Pardubice: Kristan - Benák, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Ščotka - P. Sýkora, T. Zohorna, Marcinko - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Voženílek, Starý - Kňazev, Kaut, Půhoný. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Slavia: Furch - Valach, Štich, J. Novák, Beňovič, König, Kolařík, Knot - Bednář, Vlasák, J. Doležal - M. Hořava, Divíšek, T. Doležal - M. Čermák, Vas, Poletín - J. Veselý, Krejčí, Andres. Trenéři: P. Novák a J. Beránek.

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Myslím, že jsme měli dobrý vstup do utkání a byli jsme hodně aktivní. Měli jsme tam i několik příležitostí, které jsme neproměnili, ale pak nám pomohl ten gól v přesilovce. Pro další průběh pro nás bylo důležité, že jsme hodně zlepšili hru v oslabení. Soupeř nás v přesilovkách několikrát zatlačil a myslím, že je nehrál vůbec špatně už naposledy proti Plzni. Ve třetí třetině jsme se soustředili na obranu, měli jsme tam z brejků hodně vyložených šancí a myslím, že jsme to nakonec dotáhli do vítězného konce zaslouženě."
Petr Novák (Slavia): "Věděli jsme, že Pardubice se teď v poslední době zlepšily a mají dobré přesilovky. Bohužel, hned tu první přesilovou hru se nám nepodařilo ubránit. Potom jsme my naopak z přesilovek neuspěli, což je náš docela velký problém. Myslím, že v závěrečné třetině rozhodl gól na 3:1 o dění v celém zápasu, i když jsme předtím měli nějaké šance. Ale nejsme v takové pohodě, abychom je s přehledem proměňovali. Musíme se teď soustředit na vánoční přestávku, protože v neděli už nehrajeme, pořádně zatrénovat a dostat se zpátky tam, kam patříme." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články