Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krieger gólem v poslední minutě zařídil Vítkovicím tři body z Kladna

Druhé Vítkovice vyhrály na ledě posledního Kladna 3:2 a potřetí za sebou naplno bodovaly. V čase 59:12 rozhodl v přesilové hře americký útočník Peter Krieger. Rytíři před nejnižší návštěvou této extraligové sezony 1552 diváků vyšli podruhé za sebou naprázdno.

"Bylo těžké a vyrovnané utkání. Přijeli jsme s jasnou taktikou uhrát první třetinu na 0:0. Myslím si, že jsme tam měli daleko více jasných šancí a přečíslení dva na jednoho. Tam si myslím, že jsme měli udeřit a jít možná i do dvougólového vedení. Paradoxně jsme ještě dostali gól na 0:1," uvedl kouč Vítkovic Miloš Holaň.

"Vstup do druhé třetiny nebyl moc dobrý, tam nás podržel Stezka. Nakonec se nám ji podařilo vyhrát. Ve třetí třetině musím smeknout před kluky, co dokázali ubránit. Mohli jsme si za to trošku sami – špatné prostřídání a vyhozený kotouč. Byly to takové smolné okamžiky. Ale obětavostí hráčů v oslabení jsme to zvládli. Závěrečnou přesilovku jsme využili ve svůj prospěch. Je to pro nás hrozně cenné vítězství venku," dodal Holaň.

Jako první zahrozil ve 3. minutě domácí Ondřej Bláha, jehož střelu z levého kruhu zneškodnil Stezka. Na druhé straně neměl po přečíslení po Lakatošově přihrávce přesnou mušku Fridrich.

Hrálo se dlouho bez šancí a až v 11. minutě vyzkoušel kladenského brankáře Brízgalu Dej. Ostravané potom nic nevytěžili ze své převahy, a naopak 93 sekund před koncem první třetiny inkasovali. Indrák našel mezi kruhy Brodeckého, který zamířil přesně k levé tyči.

V úvodu druhé části se nedostal po Plekancově střele k dorážce Procházka, vzápětí trefil Dotchin od modré čáry tyč a další možnost Rytířů měl Indrák. Ve 24. minutě hosté vyrovnali, po Mikušově přihrávce zakončil do odkryté branky Marosz.

V čase 27:41 vrátil Kladnu vedení obránce Babka, který na pravém kruhu dostal prostor k zakončení a trefil se k bližší tyči.

V polovině utkání hosté opět smazali ztrátu, když Raskobovu ránu tečoval před Brízgalou Chlán. Rytíři se ubránili při Dotchinově trestu, potom si kladenský gólman poradil s Kochovou střelou.

V úvodu třetí třetiny se Ostravané snažili pojistit náskok. Rytíři dostali možnost hrát přesilovou hru po Raskobově faulu, ale do šance se nedostali.

Domácí pak nevyužili ani dlouhou početní výhodu po špatném střídání Vítkovic a Gewieseho vyhození puku na trestnou lavici, při které hráli i 14 sekund v pěti proti třem.

Po Procházkově zákroku u mantinelu na Kriegera dostali hosté v závěru přesilovku a právě americký útočník ji využil. Dostal se před Brízgalu a překonal ho bekhendem.

"Mrzí to. Je velká škoda přesilovek, tam jsme to měli šance rozhodnout. Nevyšlo to. Byl to celkově náročný zápas. Myslím, že jsme hráli dobře, ale měli jsme výpadky. Půlka třetiny byla skvělá a nedostali se k nám do pásma, pak zase deset minut byli oni u nás," řekl kladenský gólman Adam Brízgala.

Kladno mělo ještě po Mikušově trestu na 29 sekund početní výhodu umocněnou power play, ale Stezka kryl šanci Brodeckého.

"Bolí to hodně. Vzhledem k průběhu zápasu si myslím, že to mohlo nebo mělo dopadnout líp, ale byly na konci přesilovky a ty rozhodly. My jsme měli dvě a oni jednu. Nebyl to žádný velký signál, ale byli šťastnější. Dostali se do šance, kterou Krieger perfektně zakončil. Mohli jsme rozhodnout těmi přesilovkami předtím," prohlásil kladenský obránce Jakub Babka.

Rytíři Kladno - HC Vítkovice 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Brodecki (Indrák, Klepiš), 28. Babka (Cibulskis, Plekanec) - 24. Marosz (Mikuš), 31. Chlán (Raskob, Lakatoš), 60. Krieger (Roberts Bukarts, Lakatoš). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - J. Svoboda, Gerát. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 1552.

Kladno: Brízgala - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Indrák, Klepiš, Brodecki - Pytlík, Zikmund, Melka - O. Bláha, Filip, Michnáč - M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.

Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, Gewiese, J. Stehlík - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - M. Kalus, Lindberg, Dej - Bernovský, Marosz, L. Krenželok. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články