Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Krejčík: Rychlé vyrovnání bylo důležitým momentem utkání

Liberec - Brněnská Kometa si připsala už třetí výhru v prvních zápasech svých sérií v play-off, ačkoli všechny začínala na ledě soupeře. Také úvod finále patřil Moravanům, kteří přehráli Liberec 4:3 i díky obratu z 0:2 na 3:2. Nakonec rozhodla branka v oslabení za vyrovnaného stavu, když se trefil Mallet. Kometě tak nemusel vadit fakt, že předtím nevyužila dlouhou dvojnásobnou přesilovku.

Jakub Krejčík v dresu Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

První bod v boji o zlato je o to cennější, že na něj Brňané dosáhli přes dvoubrankové manko, jež během utkání měli. Podobný zvrat dotáhli do úspěšného konce již potřetí během letošního play-off. Dvakrát byla Kometa přes dvougólový náskok soupeře úspěšná proti Spartě. "To mi ale hlavou vůbec neproběhlo," řekl Krejčík.

Krejčík vyzdvihl jako zásadní také týmový výkon. "Důležitý moment také byl, jak jsme rychle vyrovnali na 2:2. Tento okamžik asi rozhodl. Myslím, že jsme nakonec zaslouženě vyhráli," připomněl pětadvacetiletý zadák slepené góly Martina Dočekala a Martina Zaťoviče během 39 sekund nedlouho poté, co se úvodní část přehoupla do druhé poloviny.

Bídný úvod tak mohl být zapomenut. "U prvního gólu jsme si to nějak špatně rozebrali a prostě to tam padlo. Pak to trefil 'Švícko' při přesilovce do horního růžku. Prostě nám tam ty dva góly napadaly, ale rychle jsme vyrovnali a jelo se zase od začátku," podotkl Krejčík.

Navíc přišel další zásah do libereckého sebevědomí, když se dvě sekundy před koncem první třetiny zapsal do gólových statistik sváteční střelec Tomáš Malec a dovršil tím obrat Jihomoravanů z 0:2 na 3:2. "Každý gól pomůže a posílí vaši energii," přitakal Krejčík.

Od druhé třetiny už navíc Brňané mnohem více kontrolovali hru. "Liberec tam měl nějaké šance, ale to my také. Zdálo se mi, že to chvílemi bylo nahoru dolů, ale vzadu jsme si vše dobře pohlídali a hráli jednoduše, jak jsme si řekli," pochvaloval si Krejčík. Následovala perfektní obrana ve třetí třetině, Liberec už byl prakticky bez šancí. "Je to hlavně o té jednoduchosti," konstatoval Krejčík.

Je si jistý, že výhra mužstvu hodně pomůže do celé série. "Nabudí to dost. Navíc ještě tady v Liberci, na ledě obhájce titulu. Těch zápasů, které zbývají, je ale ještě dost. Můžeme si to možná chvilku užít a vychutnat, ale jak se vyspíme, už je třeba myslet na další zápas," zdůraznil Krejčík. Navíc očekává podobný zápas. "Myslím, že ani jeden z týmů nebude taktiku nijak moc měnit," poznamenal Krejčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články