Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčí se v extraligové premiéře za Olomouc prosadil střelecky a přispěl k výhře nad Boleslaví

Šťastný start největší hvězdy extraligy. David Krejčí pomohl Olomouci v 1. kole k vítězství nad Mladou Boleslaví 3:2 po prodloužení jedním gólem, v nastavení rozhodl Jan Knotek dokonce v oslabení. Hostům nepomohly ani dvě trefy Valentina Claireauxe. 

David Krejčí (uprostřed) v olomouckém dresu
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Do zápasu vstoupili lépe hosté a po pěti minutách své mírné převahy se dočkali také úvodní branky. Kotala v úniku dvou proti jednomu předložil puk před prázdnou branku Claireauxovi a francouzský útočník se nemýlil. Vzápětí mohla srovnat Krejčího formace, ale neujala se střela Kucsery a ani bekhendová dorážka Káni. Jen těsně vedle levé tyče pak proletěla střela boleslavského Kelemena a Dufkovu střelu po vhazování si pohlídal Lukáš. Z dobré pozice střílel také domácí obránce Černý, Krošelj však zasáhl.

Olomouci vyšel vstup do druhé třetiny a po 21 sekundách vyrovnala. Ondruškovo nahození od modré čáry tečoval mimo Krošeljův dosah Krejčí a připsal si hned v prvním zápase za Olomouc první branku. Těžkým zákrokem se poté prezentoval domácí brankář Lukáš, který v přečíslení dvou proti jednomu vychytal Dufka. Stejně dobrý zákrok předvedl o malou chvíli později také hostující Krošelj proti teči Nahodila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Mladá Boleslav

Dobré brankářské výkony potvrzovali maskovaní muži i nadále: olomoucký Lukáš uspěl proti Kousalovi i následným dorážkám a Krošelj betonem vytěsnil střelu Ostřížka z mezikruží. Brankou pak neskončila ani střela Koloucha z podobné pozice během přesilové hry. Hosté zahrozili před koncem druhé třetiny, jenže Kousal puk za Lukáše nedostal a vzápětí došlo na pěstní souboj mezi Dujsíkem a Jánošíkem.

Na začátku třetí třetiny sehráli dobrou přesilovou hru hosté, jenže puk za Lukáše a obětavé bránící olomoucké hráče nedostali. Následujících 10 minut bylo oboustranně opatrných a cílem obou mužstev bylo hlavně neinkasovat. Další velká šance přišla znovu v přesilové hře a byla hned gólová. Kousalovu přihrávku šikovnou tečí usměrnil za Lukášova záda Claireaux a přidal svoji druhou branku v zápase.

Vedení však Boleslavi nevydrželo dlouho, hned o 16 sekund později prostřelil Krošelje Švrček a srovnal na 2:2. Tři minuty před koncem základní hrací doby mohl rozhodnout Tomeček, jenže trefil jen lapačku hostujícího brankáře.

Domácí vstoupili do prodloužení v pokračující přesilové hře a vytěžili z ní několik nebezpečných střel, v brance však žádná z nich neskončila. Následně dostala možnost přesilové hry také Mladá Boleslav, ale gól v ní paradoxně inkasovala. V oslabení ujel obráncům Knotek, položil si bránícího hráče a Krošelje překonal střelou mezi betony.

1. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Krejčí (Ondrušek, J. Káňa II), 55. Švrček (J. Knotek), 64. J. Knotek (Švrček) - 6. Claireaux (Kotala, Dufek), 55. Claireaux (P. Kousal, Ševc). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 5:4, navíc Dujsík - Jánošík oba 5 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4502.

Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner - Kucsera, Krejčí, J. Káňa II - V. Tomeček, Nahodil, Klimek - Navrátil, J. Knotek, Ostřížek - Olesz, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Bernad, Jánošík, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Šidlík - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Kelemen - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články