Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí dovedl Olomouc k těsné výhře nad Litvínovem

Olomouc vyhrála v zápase 29. kola extraligy na ledě Litvínova 4:3 a ukončila sérii tří porážek. Domácí si naopak přes vyrovnání z 0:2 na 2:2 připsali třetí nezdar v řadě. Gólem a asistencí se na výhře Hanáků podílel útočník David Krejčí, Olomouc porazila Litvínov i ve druhém souboji v sezoně.

Michal Kunc se raduje z gólu v síti Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Trenéři obou týmů udělali po sérii nezdarů změny v sestavách, prvním zajímavým momentem ale bylo až v sedmé minutě Řezníčkovo vyloučení. Litvínov si však v přesilovce výraznější šanci nevypracoval.

Naopak hosté se hned v první početní výhodě prosadili, když faul Hübla potrestal ve 12. minutě Krejčí a svým 14. gólem v sezoně otevřel skóre zápasu.

Na přelomu první a druhé třetiny měli Severočeši druhou početní výhodu, sehráli ji však ještě hůře než první.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Olomouc

Ve 22. minutě se do první velké litvínovské šance dostal Kudrna, Lukáše v olomoucké brance ale neprostřelil.

Verva se následně začala více tlačit do útoku, jenže místo vyrovnání přišel druhý gól hostů. Zakrytý výhled Godly využil Kucsera. Zaskočené domácí mohl zlomit Krejčí, podruhé se však mezi střelce nezapsal.

Následně dostal čtyřminutový trest Švrček a Litvínov přece jen zásluhou Chalupy snížil. O 55 sekund později bylo navíc vyrovnáno, když se Kudrnova střela odrazila přímo k Balážovi a devatenáctiletý bek si připsal první branku v extralize.

Hosté však ještě ve druhé části dokázali získat vedení zpět. Po zaváhání v litvínovské rozehrávce vrátil Hanákům vedení Kunc.

Ve 40. minutě byl navíc vyloučený Gerhát a i druhou přesilovku hosté využili. Zpoza brankové čáry odrazil puk o Godlu Nahodil.

Slovenský gólman následně zlikvidoval šance Koloucha s Navrátilem a udržel pro svůj tým šanci na bodový zisk.

V 56. minutě navíc tečoval střelu Kudrny od modré čáry Sukeľ, snížil na 3:4 a připsal si první gól v litvínovském dresu. Vyrovnat se ale domácím nepodařilo ani v závěrečné power play.

Olomouc tak potvrdila, že se jí proti Litvínovu daří. Hanáci bodovali ve dvanácti z posledních 13 vzájemných zápasů.

HC Litvínov - HC Olomouc 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 36. Chalupa (Stříteský, Hrbas), 37. Baláž (Kudrna), 56. Sukeľ (Kudrna, Balinskis) - 12. D. Krejčí (J. Knotek, J. Káňa), 25. Kucsera (Dujsík, Klimek), 39. Kunc (Kusko), 42. Nahodil (D. Krejčí). Rozhodčí: Pešina, Hodek - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

Litvínov: Godla - Irving, Baláž, Balinskis, Hrbas, Stříteský, Demel, Strejček - P. Zdráhal, Estephan, Chalupa - F. Lukeš, V. Hübl, P. Straka - Jarůšek, Sukeľ, Kudrna - Zygmunt, Gerhát Jurčík. Trenér: V. Růžička.

Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Švrček, Rašner, Dujsík, Řezníček, Škůrek - Nahodil, D. Krejčí, J. Káňa - Kucsera, J. Knotek, Klimek - Navrátil, Kolouch, Burian - Bambula, Kusko, Kunc. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články