Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Křečovitou Spartu srazil Dravecký dvěma góly. Její problémy s postupem? To nás nezajímá, uvedl

Dohrávka 48. kola mezi Spartou a Třincem měla mít dva taháky. Na jedné straně se do sestavy Pražanů vrátil téměř po roce bývalý kapitán a legenda klubu Jaroslav Hlinka, druhým tématem byl mikrosouboj mezi Robertsem Bukartsem a Petrem Vránou, kteří ještě před měsícem působili v kádru soupeře.

Vladimír Dravecký z Třince střílí gól Matěji Machovskému ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Jenže sledovaný duel na dálku mezi Bukartsem a Vránou se prakticky nekonal. Třinecký Vrána stihl odehrát v první třetině pár střídání a kvůli zranění v dolní části těla byl nucen brzy ze zápasu odstoupit. Lotyšský útočník v dresu Sparty tak měl volné pole působnosti, ale do dějin utkání se zapsal jen několika nepovedenými střelami, které Šimona Hrubce v brance Ocelářů neohrozily.

A tak byla vidět hlavně sparťanská legenda. Hlinka, kterému podle jeho slov trvalo půl duelu, než se dostal do herní pohody, se objevil na ledě poprvé při inkasované brance po trefě Vladimíra Draveckého hned po čtyřech minutách.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta – Třinec

"To moc nepomohlo. To byla hodně velká nepříjemnost. Hlavně pro mě, protože jsem chtěl zápas začít tak, aby naše lajna hrála minimálně bez gólu. Co člověk předvede navíc, tak je samozřejmě jenom plus, ale tohle je nepříjemnost, která mě mrzí," svěřil se Hlinka po závěrečném hvizdu.

Aktuálnímu rozpoložení Třince, Sparty i dalších klubů v extralize se věnoval mimo jiného nový Hokej fokus podcast:

"Abych byl úplně upřímný, tak půl zápasu jsem se necítil vůbec dobře. Možná jsem měl zbytečný respekt k soutěži. Potom jsem se začal cítit trochu lépe, myslím, že třetí třetina byla z mojí strany určitě ta nejlepší a už jsem se cítil relativně dobře," dodal ke svému výkonu Hlinka.

Dravecký navíc rozsekl vyrovnané skóre 2:2 v poslední třetině, kdy s Martinem Růžičkou přehráli sparťanskou obranu a zařídili vítězný gól. "Tam jsme dobře napadli soupeře a Martin Růžička mě dobře našel mezi kruhy. Já jsem nevymýšlel a vystřelil jsem mezi nohy. Jsem rád, že to tam padlo. Ale důležitější jsou vítězství než kanadské body," uvedl slovenský útočník.

Výhry aktuálně potřebují oba kluby, které jsou v naprosto odlišných pozicích. Zatímco Sparta znovu doma prohrála a dává tak na svůj úkor další naději Litvínovu na postup do předkola, Třinec může po třetím triumfu v řadě pomýšlet i na druhou příčku tabulky, na kterou ztrácí ze čtvrtého místa jen dva body.

Na problémy Sparty se Oceláři neohlíželi. "To nás nezajímá. Samozřejmě my se soustředíme na sebe, snažili jsme se podat co nejlepší výkon a jsem rád, že bereme tři body. Jen to nás zajímá," řekl rázně Dravecký.

Sparta tak nevyužila možnosti odskočit Litvínovu na rozdíl šesti bodů, i když v utkání vedla po otočce na 2:1 poté, co se prosadili Andrej Kudrna se Zachem Sillem. "Myslím si, že to je trošku křeč. Je to malinko vidět, že na týmu deka je z tíhy zodpovědnosti. Je konec sezony, je potřeba to dotlačit do play-off. Věřím tomu, že to pak z nás může spadnout a že se ta sezona ještě obrátí," uvedl Hlinka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články