Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kratěna ještě nekončí, v Plzni bude pokračovat. Lenc míří z Boleslavi do Liberce

Legendární útočník Ondřej Kratěna se rozhodl pro pokračování své bohaté kariéry. Po nedávno oslavených 41. narozeninách se dohodl s Plzní na nové smlouvě a čeká ho tak už osmý ročník v týmu Západočechů. Osminásobný mistr extraligy by tak měl rozšířit sbírku 1125 startů v nejvyšší české soutěži. Naopak kádr Mladé Boleslavi opustí útočník Radan Lenc, který neprodloužil kontrakt a měl by zamířit k rivalovi do Liberce.

Plzeňský Ondřej Kratěna (vlevo) v utkání proti Liberci
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Po vyřazení indiánů v semifinálové sérii s pozdějším mistrem Kometou Brno si Kratěna vzal čas na rozmyšlenou, zda bude pokračovat. Nyní klub oznámil, že jeho nejzkušenější útočník s hokejem nekončí.

"My jsme mu řekli hned, že chceme, aby v Plzni pokračoval. Myslíme si, že ještě mančaftu určitě má co dát. Ať o tom popřemýšlí, a až si to rozmyslí, tak přijde. A dopadlo to. Ondra bude součástí týmu indiánů i v nové sezoně," oznámil sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Kratěna hrál za Olomouc, Vsetín, pražskou Spartu, finský Kärpät Oulu a od roku 2011 hájí plzeňské barvy. Před pěti lety se rodák z Čeladné radoval se Západočechy z premiérového titulu.

V bohaté sbírce má také bronz z mistrovství světa 1997. Se Vsetínem vyhrál extraligu třikrát, se Spartou čtyřikrát a s Kärpätem je mistrem Finska z roku 2008. V domácí nejvyšší soutěži nasbíral zatím 762 bodů za 335 gólů a 427 asistencí. V historickém pořadí podle počtu odehraných extraligových zápasů je Kratěna sedmý a v příští sezoně může vystoupat až na třetí příčku.

"Byla to velmi dobrá smlouva a moc mě mrzí, že ji Radan nevzal," uvedl sportovní manažer Jaromír Látal. "Počítali jsme s ním do příští sezony. Je to rozhodnutí, které mě zvlášť od odchovance boleslavského hokeje mrzí dvojnásob. Tím spíš, že podle zákulisních informací přestupuje k našemu největšímu rivalovi," řekl Látal.

Lenc patřil v posledních sezonách k oporám Mladé Boleslavi. Předloni týmu pomohl k premiérové účasti v semifinále play-off extraligy. Na kontě má i deset reprezentačních startů.

Radan Lenc
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

V Mladé Boleslavi naopak budou pokračovat obránce Vladimír Eminger a útočník Dominik Pacovský. Zatímco Pacovský s klubem podepsal novou smlouvu, v případě Emingera se Středočeši dohodli se Spartou na dalším hostování. Z hostování v Hradci Králové se vrací útočník Martin Látal.

Pacovský patřil v tomto ročníku mezi nejproduktivnější hráče týmu a v Mladé Boleslavi jej čeká pátá sezona. "Dominik si řekl o nabídku na novou smlouvu, po základní části byl třetí v bodování týmu. Má ideální věk. Navíc tu už pár let působí, víme, co od něj můžeme čekat," uvedl Látal.

Eminger přišel do Bruslařského klubu v průběhu sezony ze Sparty, kde s ním již nepočítali, a stal se pevnou součástí obrany Mladé Boleslavi. "Je to dobrý bek, pravák. Má klid na puku. I on projevil přání tu zůstat, takže jsme se dohodli celkem rychle. Pevně věřím, že bude přínosem pro mužstvo," uvedl sportovní manažer.

Martin Látal naopak klub během sezony opustil a zamířil do Hradce Králové, s nímž postoupil do semifinále. Teď se vrací. "Představuje styl hokeje, k jakému se chceme vrátit. Chceme do naší hry zase dostat hodně bruslení," řekl manažer Látal na adresu svého syna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články