Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Královehradečtí vyloupili Boleslav a ta přišla o možnost prvenství

Ani v sedmém domácím zápase nedokázali hokejisté Mladé Boleslavi vylepšit zápasovou bilanci. Po gólech Lukáše Pajera ve druhé třetině a Jakuba Leva do prázdné brány prohráli s Hradcem Králové 0:2 a možnost odskočit soupeřům v čele tabulky po 11. kole hokejové extraligy nevyužili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Hradec Králové

"Kivi chytal výborně. Na můj vkus jsme byli příliš v oslabení. Ta jsme ale odbránili dobře, takže pochvalu má celý tým," řekl klubovému webu obránce Mountfieldu Richard Nedomlel.

"Byl to z naší strany dobrý zápas. První třetina byla hodně slušná, ve druhé jsme ale moc ztráceli puky. Konečně se nám taky vrátilo štěstí. Hráli jsme ale celých šedesát minut, takže si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát," dodal Nedomlel.

Více šancí v první třetině měli hosté. Jergl ani Klíma se ale prosadit nedokázali. Hradec neotevřel skóre ani v nebezpečné úvodní přesilovce zápasu.

Ve 31. minutě se dokázali hráči Mountfieldu prosadit, ale rozhodčí po konzultaci s videem branku Veselého neuznal. To nakoplo domácí, kteří se začali tlačit do zakončení, ale střely Pýchy a Lintuniemiho skončily jenom na tyči.

Na gól si museli diváci počkat do času 39:07, kdy se jako první prosadil hostující Pajer, který se zapojil do útočné akce ihned po návratu z trestné lavice. Druhá třetina pak byla kvůli kolapsu jednoho z diváků ukončena předčasně a zbývajících 52 vteřin se odehrálo až po úpravě ledu.

Do třetí třetiny, která začala následně po krátké výměně stran, vstoupila v honbě za vyrovnáním aktivněji domácí Mladá Boleslav. Ta tlačila Hradecké v podstatě celou dvacetiminutovku, ale skórovat nedokázala ani ve třech nabídnutých přesilových hrách. Kiviaha nepřekonali domácí ani v závěrečné hře bez brankáře, naopak sami inkasovali z hole Lva do prázdné branky.

"Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodovaly maličkosti. Myslím si, že jsme šance na gól měli, ale bohužel jsme je nevyužili. Nepomohli jsme si ani přesilovkami," uvedl na klubovém webu obránce Bruslařského klubu Pavel Pýcha.

BK Mladá Boleslav – Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Pajer (Kevin Klíma, Kalina), 60. Lev (Cingeľ). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 3157.

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Jánošík, Štich - Kotala, Lantoši, Šmerha - J. Stránský, Fořt, Aberg - P. Kousal, O. Najman, Kantner - M. Beránek, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.

Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Kalina, Rymsha, Jank, Piegl, Nedomlel, Huttula - J. Veselý, Lev, Okuliar - Jergl, Cingeľ, Kevin Klíma - Kelly Klíma, Koukal, Smoleňák - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články