Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Královéhradečtí udolali Litvínov a poskočili do první trojky

Ani dva góly Válka nestačily Litvínovu na body a na ledě Hradce Králové podlehl těsně 2:3. Východočeši rozhodli o vítězství ve třetí třetině, kdy se postupně prosadili Vincour, Lessio a Paulovič. Královéhradečtí se tak posunuli do první trojky pořadí místo Vítkovic, které jsou čtvrté, Litvínov je sedmý.

Utkání Hradec Králové – Litvínov
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Zápas sice začal litvínovskou šancí, když ve čtvrté minutě domácí zablokovali Mikúšovu střelu z dobré pozice, ale pak se Hradec rozjel. V první třetině měl jasně navrch, jenže nebyl schopen překonat výborného gólmana Januse. Bičevskis i Dragoun na něj jeli sami, v prvním případě zasáhl vyrážečkou, ve druhém nenechal puk proklouznout mezi betony.

Nejnebezpečnějšími domácími hráči byli útočník Paulovič a zadák Piché. Paulovič měl podíl na Dragounově úniku, sám se také pokusil Januse přelstít při přesilovce. Vyjel od zadního mantinelu, ale brankář byl úspěšnější. Piché měl dvě dobré možnosti na konci třetiny. Pokaždé pálil tvrdě z prostoru mezi kruhy, ale Januse nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Litvínov

Ve druhé části byl průběh podobný. Královéhradečtí se dostali do největší šance v oslabení. Ve 31. minutě prošel po pravé straně Chalupa, obhodil si obránce a domácí postupovali tři proti jednomu. Po Chalupově zpětné přihrávce však Piché tentokrát netrefil bránu.

Jak už to tak bývá, Mountfieldu se střelecká neúspěšnost vymstila. Minutu po obří příležitosti se totiž hosté dostali do vedení. Po brejku střílel Matoušek a puk vyražený Maxwellem poslal do branky pohotový Válek.

"Naše hra v první třetině byla katastrofa. Druhou jsme to zvedli a třetí třetinu opět hluchá pasáž. Kdybychom dnes neměli Jara (Januse) v bráně, tak v první třetině prohráváme 0:5 a nikdo by nemohl říct ani slovo. Je hezké bránit výsledek, ale stylem, kterým jsme bránili my, to bylo jen otázkou času, kdy inkasujeme," řekl Válek.

Ve třetí části však přišlo hradecké střelecké probuzení. Domácí dali během necelých šesti minut tři branky. Nejprve překonal výborného Januse po chytré Smoleňákově přihrávce Vincour, poté dal první branku v dresu Východočechů Kanaďan Lessio, jenž skóroval šikovnou tečí. Třetí zásah přidal po úniku Paulovič, který využil zaváhání jednoho z obránců.

Litvínov už za necelou minutu snížil, když si druhý zásah připsal střelou zápěstím Válek. Ale domácí už vedení udrželi a vyhráli desáté z dvanácti domácích střetnutí.

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 49. Vincour (Smoleňák), 53. Lessio (F. Pavlík, Rosandič), 55. Paulovič (Piché) - 32. Válek (Matoušek, M. Havelka), 55. Válek (J. Petružálek). Rozhodčí: Bejček, Hribik - O. Polák, Špringl. Vyloučení: 5:5, navíc Smoleňák 10 min. - Jurčík 10 min. a do konce utkání, Trávníček 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5022.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Piché, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Lessio - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa - Vopelka, Dragoun, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Hunkes, L. Doudera, Romančík, Suchánek, Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, Válek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, M. Hanzl, Trávníček - Jurčík, M. Havelka, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Ohlasy trenérů:

Petr Svoboda (Hradec Králové): "V první třetině jsme měli spoustu šancí, které jsme ale nevyužili. Ve druhé jsme udělali jednu chybičku, špatně dobruslili situaci a prohrávali jsme. Ale kluci makali celý zápas, ukázal se obrovský charakter mančaftu. Bojovali jsme, chodili do brány a věřili jsme, že to dokážeme otočit. Třemi góly ve třetí třetině jsme utkání rozhodli. I když jsme si ho na konci zkomplikovali a trochu se strachovali o výsledek, myslím, že jsme odehráli dobré utkání."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Nám se nepodařila poslední utkání na venkovní půdě a věděli jsme, že nás čeká dobře hrající soupeř. Podařilo se nám šťastným gólem odskočit do vedení, ale poté bohužel rozhodly takové věci, že necháme soupeře odskočit od mantinelu na srovnání stavu, pak zahrajeme špatné vhazování v obranném pásmu a při třetím gólu to byla nešťastná situace, kdy obránce podklouzl a nechal jet hráče samotného na bránu. Nedělali jsme jednoduché věci. Když se v dnešním hokeji neaplikují, tým nemůže být úspěšný. Při troše štěstí jsme mohli uhrát bod, ale Hradec byl celý zápas lepší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články