Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kovář se s Plzní představí v Litvínově, Pardubice potřebují konečně vyhrát

Hned několik premiér čeká extraligu v 25. kole. Pardubice povede poprvé od výměny trenér Ladislav Lubina, Dynamo navíc potřebuje přerušit osmizápasovou sérii proher. Z hráčských návratů se představí útočník Jan Kovář v dresu Plzně na ledě Litvínova, obránce Tomáš Kundrátek se zase ukáže třineckým fanouškům v utkání proti Chomutovu.

Utkání Pardubice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Pardubice se pokusí přerušit sérii proher v Karlových Varech

Karlovarští po vítězství nad obhájcem titulu Brnem další dva zápasy doma prohráli bez bodového zisku, ale naposledy uspěli v důležitém utkání v Chomutově. "Musíme makat jako doteď a doufat, že nějaké body ještě posbíráme," přeje si karlovarský útočník Tomáš Mikúš vylepšit bilanci v boji o první desítku před reprezentační pauzou.

Pardubice po osmi porážkách za sebou a posledních pěti zápasech bez bodového zisku mají k dobru na poslední Chomutov jen tři body. Tým převzal jednapadesátiletý Lubina, který bude na střídačce Dynama již potřetí v trenérské kariéře, ale poprvé v roli hlavního kouče.

"Všichni víme, v jak těžké situaci se nacházíme. Ve sportu to nefunguje tak, že se nyní vše obrátí a budeme pouze vyhrávat. Naše působení chceme postavit na tvrdé práci," řekl Lubina, jemuž budou v rolích asistentů pomáhat Petr Čáslava a Richard Král.

Krizi Pardubic se věnoval mimo jiného Hokej fokus podcast:

Na ledě Litvínova se představí Kovář v dresu Plzně

Litvínov má stejně jako jeho soused v tabulce Plzeň 34 bodů, minule utnul sérii čtyř zápasů bez bodu vítězstvím 6:2 nad Libercem. "Podařilo se nám proměnit ty šance, které se nám poslední dobou nedařilo přetavit v gól," řekl asistent trenéra Radim Skuhrovec. Verva už se musí obejít bez beka Sörvika, jenž skončil z rodinných důvodů.

Plzeň naopak zařadí do sestavy velkou posilu Kováře. "Shodou okolností můj první zápas za Plzeň byl taky v Litvínově a vyhrálo se, tak doufám, že to zopakujeme. Litvínov je klasický český zimáček, na to se těším. Doufám, že z toho bude vítězství. Ale určitě extraliga nebude lehká," řekl Kovář.

Zlín i Olomouc jsou ve formě

Olomouc přivítá v souboji dvou týmů s aktuální dobrou formou Zlín. Hanáci se po vynikajícím listopadu vyšvihli už na čtvrté místo. Z posledních devíti utkání osmkrát vyhráli a jsou už pět kol neporaženi.

"Víme, že Zlín je taky v laufu, podařilo se jim teď vyhrát tři zápasy. Bude to další těžký soupeř, ale extraliga je tak vyrovnaná, že si zkrátka nevyberete. Chystáme se na jejich bruslivý hokej a musíme být zkrátka lepší než oni," řekl olomoucký útočník Lukáš Nahodil.

Zlín má na kontě tři vítězství v řadě a posun na sedmé místo tabulky. "Tyhle regionální zápasy mívají vždy velký náboj, nejinak tomu bude i nyní," domnívá se zlínský kouč Robert Svoboda. V prvním vzájemném zápase vyhrál Zlín doma 4:0. "Byl to vyrovnaný zápas, měli jsme střelecké štěstí a nesmíme se tím nechat ukolébat," varuje Svoboda. "Olomouc má velmi dobrého gólmana a kvalitní defenzivu, čeká nás těžký souboj," řekl.

Náladu ve zlínské kabině určuje nejen vítězná vlna, ale i prázdná marodka. Po silné viróze už se vrací útočník Jakub Herman.

Vítkovice mohou v tabulce přeskočit Bílé Tygry

Liberec zaútočí proti Vítkovicím na sedmou domácí výhru v řadě. "Jde o tým, který praktikuje podobný herní systém. Hrají aktivně, předvádějí moderní hokej. Čekám velmi vyrovnaný zápas," řekl trenér Filip Pešán.

Vítkovice zápolí s malým poklesem formy, čtyři z posledních pěti zápasů prohrály. "Musí to být o nás, o našem přístupu, maximální koncentraci. Víme, že Liberec doma bude hodně tvrdým a těžkým soupeřem, ale my se mu musíme postavit, podat kompaktnější a lepší výkon než proti Boleslavi, vyvarovat se zbytečných chyb," uvedl kouč Jakub Petr.

Chomutov hraje v Třinci i proti Kundrátkovi, Mladá Boleslav zase v Hradci

Třinecká série neporazitelnosti skončila na deseti zápasech. Oceláři však nadále soutěži vévodí s pětibodovým náskokem na Hradec a v pátek navíc hostí poslední Chomutov, na který už vyrukují se staronovou posilou Tomášem Kundrátkem. Chomutov prohrál třikrát za sebou a získal při této sérii jediný bod.

Mladá Boleslav vyhrála v prvním vzájemném utkání doma nad Hradcem Králové 4:1 a uspěla s ním po šesti prohrách. Bude na to chtít navázat i na jeho ledě. Bruslařský klub vyhrál venku tři z posledních čtyř duelů. Podruhé za sebou bude postrádat distancovaného útočníka Jakuba Klepiše.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články